Veïns d’Anyós denuncien el volum de trànsit i la velocitat dels vehicles que travessen el poble

Alerten que la carretera, molts cops emprada per evitar els embussos a la Massana, és escenari de moltes situacions de risc i lamenten que ni comú ni Govern prenguin mesures

https://www.youtube.com/watch?v=iD_qfHTcxr8

Els veïns d’Anyós estan cada cop més preocupats i, en alguns casos, enfadats. El motiu? El fet que la carretera que travessa el poble té molt més trànsit del que li pertocaria. I, a més, en alguns casos a una velocitat superior als 30 quilòmetres per hora que marquen els senyals. Avisen que es viuen situacions de risc i lamenten que ni Govern ni comú posin fil a l’agulla per fer alguna actuació que eviti algun accident greu.

De fet, no en són pocs que ho han començat a denunciar vies xarxes socials. Els darrers dies, corre un nou vídeo on es posa en relleu dos fets. Per un costat, la velocitat. En la gravació es pot veure com alguns dels vehicles circulen a una velocitat excessiva. Fins i tot alguns han de frenar bruscament just abans de creuar-se amb altres que van en direcció contrària.

I aquest és un altre hàndicap: en algun dels trams de la via que travessen el poble, la carretera és molt estreta. I això fa que passar dos vehicles a la vegada -un en cada direcció- sigui complicat.

El problema, a més, s’agreuja pel fet que la via té més trànsit del que seria normal per a una carretera secundària. Fins i tot ja sense els camions que portaven runa a l’abocador de Beixalís. El fet que la via sigui emprada per molts conductors per evitar els embussos per travessar la Massana genera un volum de cotxes molt elevat.

Els veïns lamenten que “entre comú i Govern es passen la pilota”. Denuncies que, malgrat haver explicat la situació via carta, no s’hagi fet res. I recorden que els principals damnificats són els vianants, entre ells molts nens.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending