El tram entre la rotonda d’Anyós i la del túnel de Dos Valires tindrà tres carrils de circulació

Durant la sessió del consell de ministres d’aquesta tarda s’han aprovat les licitacions de diverses obres de millora a la xarxa viària del país

Comentaris

La rotonda d'Anyos durant una prova pilot
La rotonda d'Anyos durant una prova pilot

El consell de ministres ha aprovat, a proposta del ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, la licitació de diverses obres de millora a la xarxa viària del país. En primera instància l’executiu aprovarà les obres de la fase 2 d’eixampla i rectificació de la CG3 entre la rotonda de la boca oest del túnel de les Dos Valires i la cruïlla amb la CS d’Anyós. D’aquesta manera es donarà continuïtat a la primera fase, especialment ampliant la voravia del costat muntanya. 

El projecte en qüestió deixarà un tram d’uns 100 metres eixamplat a les mesures del Pla sectorial de carreteres generals, guanyant uns 4 metres per cada costat de la via. Així doncs, la secció de carretera comptarà amb tres carrils de circulació i un voral per bicicletes en sentit ascendent –a banda de la voravia esmentada anteriorment-.  

La sessió de consell de ministres també ha permès l’aprovació de la fase 1 de les obres per a l’eixamplament i rectificació de la CG5 a l’entrada d’Arinsal, més concretament del punt quilomètric 0+050 al 0+370. L’objectiu d’aquesta primera fase d’obra és rectificar el revolt situat a l’alçada del punt quilomètric 0+260, que ha de guanyar espai cap al talús del riu. Actualment, la zona compresa entre Erts i Arinsal té una amplada reduïda i algun revolt de radi força reduït.  

D’altra banda, el Govern ha licitat aquest dimecres les obres de millora de la CS- 600 a Canòlich, just al tram situat entre els punts quilomètrics 3+950 i 4+350, on es realitzaran treballs de millora dels drenatges lineals, reparació i neteja dels pous existents i adaptació de trams d’elements de contenció de vehicles.  

Finalment, el ministeri d’Ordenament Territorial també ha licitat les obres de millora de la CS-240 a Montaup relatives a la fase 7, part 1. El tram objecte dels treballs es troba entre els punts quilomètric 7+000 i 7+600 de la Carretera Secundària de Montaup i té una llargada aproximada de 600 metres. L’objectiu és millorar tot el sistema de drenatges, tant de pous com de cunetes, a més de substituir la barrera de seguretat i construir trams de peu de mur de maçoneria per adaptar-se al nou traçat definit. Tots els concursos són de caràcter nacional, modalitat ordinària i de procediment obert, i les ofertes podran presentar-se en un sobre tancat fins al dia 17 de març de 2021. 

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending