Si vol entrar o sortir d’Andorra per veure un familiar porti un document que digui on viu el parent

A primera hora d’aquest dimecres els mossos han impedit el pas per la Cerdanya de persones, fins i tot nacionals andorrans, que venien al Principat

Control de mossos d'esquadra al Túnel del Cadí.
Control de mossos d'esquadra al Túnel del Cadí.

Si vol anar a Catalunya a veure un familiar, o si vol venir a Andorra a veure un parent i ha de passar per territori català asseguri’s no només de portar degudament complimentat el document d’autoresponsabilitat, també algun justificant que pugui acreditar on viu el seu parent. A la Cerdanya i al Ripollès no hi podrà entrar per quedar-s’hi. Però en trànsit sí que hi podrà passar malgrat la confusió-enrenou que han generat els mossos aquest matí. Hi ha forts controls policials en les vies que passen per les dues comarques confinades.

De fet, per fer qualsevol moviment, per moure’s per territori català, asseguri’s que comporta el que cal. I, malauradament pel Principat, si pretén venir a Andorra a fer estada en un allotjament turístic ho tindrà molt complicat. Els mossos fan girar cua si aquesta és la intenció. En principi, si ho acredita degudament, pot moure’s sense massa dificultats per anar a treballar o veure un familiar. O per tenir-ne cura. Porti al damunt factures d’una feina realitzada o una còpia d’un document del seu parent que acrediti on viu. No es deixi la targeta de residència a Andorra o el passaport nacional en el cas que hagi de venir cap aquí perquè retorni a casa o perquè vivint fora vingui a veure un parent.

Aquest matí els mossos, durant una bona estona, han tallat l’accés cap a Andorra i cap a França, fins que s’ha deixat clar que no es podia barrar el pas en trànsit si és per alguna de les qüestions que sí que queden recollides com a excepcions, especialment entre el 23 de desembre i el 6 de gener sempre que pel mig no s’acordin, que no es pot pas descartar davant la situació epidemiològica que es viu, noves restriccions. De controls per accedir a Andorra n’hi ha diferents. Probablement en trobarà al Túnel del Cadí, a Martinet i just a la frontera del riu Runer. I pot ser que es trobi importants retencions. Per tant, si té alguna cita amb hora programada, surti amb un marge de temps ampli.

Comentaris (5)

Trending