Retencions de sortida a les fronteres del riu Runer i del Baladrà

Continua el degoteig de persones que marxen del país aprofitant el canvi d’interpretació del govern espanyol que permet la mobilitat entre Andorra i Catalunya

Vehicles sortint per la frontera del riu Runer.
Vehicles sortint per la frontera del riu Runer. Mobilitat

Al llarg d’aquest matí s’han tornat a repetir les cues de sortida del país a totes dues fronteres. Per ara, i després de l’anunci que es recuperava la mobilitat entre Andorra i Catalunya, el trànsit està sent més intens cap a l’exterior que d’arribada. L’Agència de Mobilitat ha informat de cues i circulació intensa tant al riu Runer com al Baladrà.

A la frontera amb Espanya, les retencions han començat passades les nou del matí. Són, essencialment, de sortida. En el moment àlgid s’ha arribat a superar el mig quilòmetre, fet que demostra que, tal com ja va passar durant la tarda de dijous, hi ha un nombre important de residents que volen aprofitar l’oportunitat de passar fora del país aquests dies festius. D’entrada, però, també hi ha retenció, tot just a l’hora de passar les instal·lacions duaneres.

El trànsit també està sent intens a la frontera del Baladrà. Fins a dos quilòmetres de retencions s’han arribat a acumular per sortir del país des del Pas de la Casa. Els problemes han començat cap a dos quarts de deu del matí. En aquest cas, però, tot apunta que es tracta de francesos que pugen a la població encampadana i marxen un cop han comprat el que volien.

Comentaris

Trending