Queixes dels usuaris de bus perquè molts anaven plens i no agafaven passatgers

Les aglomeracions han tingut lloc a les hores d’entrada i sortida de les escoles i des de la gestora es considera que “són habituals” a inici de curs, a la vegada que es confia fer els canvis en el servei per evitar-ho els propers dies

Usuaris dins d'un bus.
Usuaris dins d'un bus.

Dia complicat per a qui volia agafar el bus, sobretot a aquelles hores que coincidia amb l’entrada o la sortida dels escolars dels diferents centres educatius. Vehicles molt plens que han provocat la sorpresa d’alguns usuaris i, directament, gent que ha hagut de quedar-se a la parada sense poder pujar per falta d’espais. Des de les companyies es defensa que es tracta d’una situació habitual en un inici de curs, complicada enguany per la restricció d’ocupació a causa del coronavirus i que confien a poder fer els ajustos al servei per evitar que la situació es repeteixi els propers dies.

El panorama ha estat similar tant al matí com a la tarda. I és que aquesta setmana, als usuaris ja habituals del transport públic se sumen els escolars que utilitzen la targeta bus lliure. I en diverses ocasions això ha provocat que els vehicles que estaven en funcionament no hagin donat a l’abast. Cal recordar, a més, que l’ocupació màxima permesa és del 75% com a mesura de prevenció davant el coronavirus.

La gestora analitzarà aquest vespre els problemes per fer, de cara a aquest dimecres, els ajustos que es considerin escaients

Això ha provocat que a moltes parades s’hagi acumulat gent a l’espera que passés un bus amb prou espai per pujar-hi. En alguns casos, la paciència (o el temps) s’ha esgotat i no són pocs els qui han optat, si el destí no estava gaire lluny, de completar el trajecte a peu. Això ha passat aquest matí a alguns dels estudiants que anaven als diferents centres de secundària de la Margineda.

La situació s’està repetint aquesta tarda, coincidint amb la sortida dels escolars i el seu retorn cap a casa. Parades com la de la Dama de Gel o la de l’església d’Escaldes han arribat a estar força atapeïdes de gent esperant poder agafar un bus prou buit. En alguns casos, segons han explicat alguns usuaris a Altaveu, l’espera ha arribat a ser d’una hora.

Des de Coopalsa, la unió d’empreses (Cooperativa Interurbana i Alsa) que gestiona el servei, Gabriel Dalleres ha explicat que es tracta d’una situació que “sol passar cada inici de curs” i que, enguany, “més perquè estem al 75%”. En aquest sentit, ha explicat que “hem mantingut els vehicles que hi havia l’any passat” i ha avançat que “aquest vespre, mirarem les dades que ens passin els conductors, especialment les parades on s’ha quedat gent i mirarem de veure com es pot resoldre”.

Estudiants esperant a una de les parades de la Margineda.
Estudiants esperant a una de les parades de la Margineda.

El gerent de les empreses deixa clar que “els conductors tenen la instrucció de no deixar pujar gent si ja s’està al 75%”. A banda, ha avançat que s’espera que en unes poques jornades es pugui trobar la solució. “A partir dels primers dies, mirarem de repartir els recursos per intentar que no passi”. Es tracta, ha argumentat, d’una feina que requereix una anàlisi global més enllà de les queixes del que hagi passat a una parada concreta. “No és només veure si un bus anava ple; si no també analitzar l’anterior i el posterior. Si entre tots no poden dur tothom, vol dir que en falten”, ha indicat.

Comentaris (8)

Trending