Prova pilot amb semàfors que eviten el contacte a l’hora de demanar torn per a creuar

Els aparells s’han instal·lat al pas de vianants de la general 1 al costat de la rotonda de Prada Casadet, han estat cedits pel fabricant i, si funcionen, es valorarà ampliar-los a més punts de la xarxa viària

Un dels dos polsadors dels semàfors.
Un dels dos polsadors dels semàfors.

És possible demanar torn per creuar un pas de vianants regulat amb semàfor sense haver de pitjar el tradicional botó? La resposta és afirmativa. Almenys en un punt concret de l’avinguda Tarragona, on com a prova pilot s’ha instal·lat un sistema que evita el contacte, fet que, no cal oblidar, és important en un context marcat pel risc de contagi amb el coronavirus. En funció de com es desenvolupi tot, no es descarta que es pugui ampliar a més indrets de la xarxa viària.

En concret, els dos aparells s’han situat al pas de vianants que hi ha a la carretera general 1, al costat de la rotonda de Prada Casadet, al costat de la nova estació d’autobusos. La gràcia és que permeten no haver de tocar la superfície del polsador per demanar el torn per creuar. Com funcionen? Tot just amb un sensor que detecta quan es passa la mà a prop. A pocs centímetres, però sense necessitat de fer contacte.

Tot plegat, per tant, un element de seguretat, ja que, cal recordar, una de les formes de contagi amb el coronavirus és, justament, tocar superfícies on s’hagi pogut situar partícules del patogen. Fonts del departament de Mobilitat, a més, han indicat que la prova pilot, iniciada fa uns dies amb la instal·lació dels aparells, no suposa cap cost. Han estat cedits de forma gratuïta per l’empresa fabricant.

La idea, això sí, és analitzar si el seu funcionament és correcte. En cas que ho sigui, es podria valorar la ubicació de polsadors similars a altres punts de la xarxa viària. I és que es considera que es tracta d’una possibilitat interessant en compte l’actual pandèmia provocada per la Covid-19.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending