La policia inicia una campanya per sancionar els vehicles que circulin sense la ITV i l'ús de mòbils

També es controlarà la targeta de transport, i que els passatgers portin cordat el cinturó de seguretat

Un control de trànsit al centre d'Andorra la Vella.
Un control de trànsit al centre d'Andorra la Vella. Altaveu

La policia iniciarà dilluns vinent una campanya per vigilar que els conductors no utilitzin el telèfon mòbil mentre circulen, que els vehicles tinguin el distintiu d'ITV en vigència, així com la targeta de transport, i que els passatgers portin cordat el cinturó de seguretat. L'acció acabarà el dia 25.

 

El cos de policia explica en un comunicat que l’envelliment del parc mòbil del Principat implica que molts conductors, per diferents motius, decideixin no presentar-se a les revisions obligatòries de la ITV. Aquest fet repercuteix directament en la seguretat de les persones que utilitzen aquests vehicles i de forma indirecta en la seguretat de tots els altres usuaris que comparteixen les vies públiques amb aquests vehicles. Tenint en compte que es tracta d’una infracció que es constata de forma habitual, es vol incidir en la importància de passar de forma satisfactòria la ITV.

D’altra part i en vista que a dia d’avui es constata encara que hi ha usuaris de la via que ometen de forma intencionada la obligació de cordar-se el cinturó de seguretat, element de seguretat passiva i que té una incidència directa en la gravetat de les lesions en cas d’accident, des de la policia es considera que s’ha d’incidir en aquest tipus d’infracció.

La policia també recorda que la utilització del telèfon mòbil duran la conducció continua sent una de les infraccions més freqüents al volant per part dels conductors. Per aquest motiu també es vol incidir en aquest tipus d’infracció.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending