El permís per circular a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona rep 3.510 sol·licituds andorranes

D'aquestes, 3.263 corresponen a vehicles eficients, 231 a autoritzacions diàries, i 16 a moratòries

Cartell d'entrada a la Zona de Baixes Emissions (ZBE).
Cartell d'entrada a la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Altaveu

El permís per circular a la Zona de Baixes Emissions (ZEB) de Barcelona ha rebut 3.510 sol·licituds de vehicles andorrans. La setmana passada es va signar el conveni entre el Govern i l'ajuntament de Barcelona per coordinar les inscripcions. El règim sancionador ha quedat suspès fins passat un mes a comptar de la data de declaración de la fi d’alarma a l’estat veí​.

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo ha detallat aquest dimarts que s'han tractat ja 3.374 sol·licituds i en queden 136 de pendents. D'aquestes 3.263 corresponen a vehicles eficients, 231 a autoritzacions diàries, i 16 a moratòries. La gran part de les peticions (3.220) es van concentrar al mes de març, per 50 a l'abril i 140 al maig. El cost del registre -per ara, d'un durada de dos anys-  és de 5,80 euros. El dels permisos diaris, de 2,40. Govern i l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) han acordat que mensualment es transferirà a l’entitat barcelonina el que es recapti en concepte de la gestió. 

La Zona de Baixes Emissions permanent funcionarà de dilluns a divendres en horari laboral, de 7.00 a 20.00 hores, i afectarà 125.000 vehicles. La reducció de la circulació de 125.000 vehicles sense etiqueta ambiental suposarà una disminució d’un 15% de la contaminació de l’aire a Barcelona el 2024. La Zona de Baixes Emissions permanent té una superfície de 95 quilòmetres quadrats, que inclou Barcelona i àrees dels municipis propers a les rondes de Sant Adrià de Besòs, l’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Cornellà de Llobregat.

 

 

 

Comentaris (1)

Trending