El nou Codi de Circulació entrarà en vigor el 2 de setembre

Fins llavors, es donen tres mesos al Govern perquè aprovi els reglaments que desenvolupen una llei que, entre altres novetats, encareix sancions per conduir amb excés de velocitat o fent servir el mòbil

Agents de policia especialitzats en circulació fent un control.
Agents de policia especialitzats en circulació fent un control. Toni Solanelles

El nou Codi de Circulació, validat ara fa unes setmanes al Consell General, entrarà en vigor el pròxim 2 de setembre. La publicació al BOPA del text un cop sancionat pels Coprínceps posa en marxa el compte enrere perquè la nova normativa sigui plenament d’aplicació al país. Entre altres canvis, la legislació actualitza les sancions, com ara les que s’imposaran per fer servir el mòbil o altres aparells electrònics mentre es condueix.

La llei que actualitza la normativa viària va ser aprovada per unanimitat al Consell General en la sessió celebrada el passat 13 de maig. Quedava pendent, doncs, un darrer tràmit: la signatura dels caps d’Estat. El BOPA ha publicat aquest dimecres la llei, un cop superat aquest darrer requisit.

El text, en una de les disposicions finals, marca que no entrarà en vigor de forma immediata. Al contrari, dona un termini de tres mesos per a la seva aplicació. Per tant, no serà fins al 2 de setembre quan la normativa sigui vàlida. Fins llavors, encara s’utilitzarà l’anterior Codi, que data del 1999.

Al llarg d’aquests tres mesos, el Govern haurà d’aprovar els diferents reglaments necessaris per a l’aplicació de la llei. Justament, un dels canvis que s’ha volgut introduir és que el text sigui un marc però que molts aspectes es puguin actualitzar, de forma més àgil, amb canvis reglamentaris.

El nou Codi de Circulació, entre altres novetats, encareix algunes de les actuals sancions per infraccions com ara l’excés de velocitat o emprar el mòbil o altres aparells electrònics mentre es condueix. També impulsa una normativa sobre l’ús de vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics.

Etiquetes

Comentaris

Trending