La ‘Missió: zero accidents’ posa el focus en els conductors beguts o drogats

El segon any de la campanya vol “conscienciar” els amics, familiars i coneguts d’aquests infractors perquè no permetin que agafin el cotxe després d’haver consumit alcohol o substàncies estupefaents

Un instant de la roda de premsa de presentació de la campanya 'Missió: zero accidents'
Un instant de la roda de premsa de presentació de la campanya 'Missió: zero accidents'

“També és cosa teva”. Aquest és el lema del segon any de la campanya ‘Missió: zero accidents’, impulsada per l’Automòbil Club d’Andorra amb la col·laboració del Govern i de MoraBanc. Enguany, es marca l’objectiu de reduir els sinistres en què estiguin implicats conductors que hagin begut o consumit drogues, però no són ells la diana del missatge. Ho són les persones del seu entorn, a les quals es vol conscienciar del paper que tenen a l’hora d’evitar que el seu familiar, amic o company de feina agafi un vehicle si no està en condicions.

“Hem detectat que qui ho fa, no és conscient del risc que implica conduir després d’haver begut alcohol o consumit drogues ni de les seves conseqüències”, ha explicat el secretari general de l’ACA, Antoni Sasplugas. Per tant, la campanya es fixarà més en aquelles persones que li poden fer desistir de la decisió d’agafar el cotxe. “Volem generar un “entorn de consciència al voltant de la persona que ha consumit”, ha remarcat.

La campanya es farà en dues tandes: la primera, des d'aquest dilluns fins al 15 d'agost i la segona del 15 de novembre al 15 de gener

La decisió de focalitzar el segon any de ‘Missió: zero accidents’ en aquest àmbit ve donada pel fort increment detectat en aquestes conductes. El 2018, ha recordat Sasplugas, les sancions per conduir begut o drogat van pujar un 37,5%. Amb la col·laboració de la policia, s’ha identificat quins col·lectius i en quines circumstàncies protagonitzen més aquestes infraccions: joves a l’hora de sortir de festa, persones de mitjana edat quan van a sopar amb amics o per feina i treballadors del sector industrial o de la construcció durant la jornada laboral.

Al seu entorn van dirigits els missatges visuals i radiofònics que es faran en dues tandes. La primera, des d’aquest dilluns fins al 15 d’agost. La segona, a finals d’any, entre el 15 de novembre i el 15 de gener.

A la presentació de la campanya hi ha assistit el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, que ha remarcat que, des del Govern, “hem impulsat i volem impulsar accions per reduir els accidents i millorar la mobilitat”. Sobre aquest punt, ha recordat que cal remuntar al 2016 per trobar un any sense cap accident mortal i que, de fet, enguany ja s’han registrat dos, en aquest cas vianants atropellats. De fet, aquest serà l’àmbit en què se centrarà el tercer any de la campanya, el 2021.

Per la seva part, el president de l’ACA, Enric Pujal, ha volgut recordar que el 2019 la campanya es va centrar en els motoristes. De fet, ha remarcat, al llarg de tot l’any passat, “no es va registrar cap accident mortal” amb vehicles de dues rodes implicats.

Comentaris

Trending