La infracció més comuna dels motoristes és circular amb l’ITV caducada

La policia ha imposat un total de 126 sancions durant la campanya de controls realitzada del 10 al 23 d’agost

Una patrulla del cos de policia d'Andorra
Una patrulla del cos de policia d'Andorra Toni Solanelles

El cos de policia ha controlat un total de 618 motoristes durant la campanya de circulació realitzada del 10 al 23 d’agost. D’aquests, s’han sancionat 126 conductors per infringir un total de 134 articles del codi de la circulació, és a dir, un 20,38% respecte al total. Les multes més comunes han estat per deficiències tècniques o administratives.

Circular sense disposar del distintiu de la inspecció tècnica de vehicles (ITV) en vigència per no haver-se presentat a les proves ha estat la infracció més comuna (37 en total), seguida per l’excés de velocitat (27) i no presentar el rebut d’assegurança malgrat tenir-lo (26). A més a més, s’han imposat altres sancions alienes a la present campanya, com ara per conduir sense estar legalment autoritzat, amb el permís caducat o sota els efectes de l’alcohol.

Altres sancions destacables són circular amb escapaments lliures, incomplets, deteriorats, o models no previstos pel fabricant (10), no respectar la senyalització horitzontal (7), o no tenir contractada una pòlissa d’assegurança (5).

La campanya tenia com a objectiu incidir en què els vehicles tipus motocicletes circulin per les vies públiques en bones condicions tècniques i administratives i detectar els comportaments imprudents dels conductors, amb l'objectiu final d'intentar reduir en nombre d'accidents amb implicació directa d'aquests vehicles.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending