Els gruistes de l’Alt Pirineu faran vaga aquest cap de setmana per denunciar la precarietat laboral

Només atendran les afectacions a la seguretat viària, els accidents amb danys personals o els requeriments directament encarregats pel Servei Català de Trànsit

Una grua d'assistència en carretera.
Una grua d'assistència en carretera.

Els gruistes del Pirineu de Lleida es plantaran aquest dissabte, diumenge i dilluns per denunciar la 'precarietat labora' a la qual asseguren que es veuen sotmesos. El sector només garantirà el servei a les afectacions a la seguretat viària, als casos amb danys personals o aquells directament encarregats pel Servei Català de Trànsit.

El diumenge faran visible aquest malestar amb una marxa lenta que anirà sortirà de Montardit (Pallars Sobirà) i anirà en direcció Sort. L’Alianza Nacional de Auxilio en Carretera denuncia “la impossibilitat de contractar operaris” i, davant aquest fet, adverteix que els conductors es poden trobar aquest cap de setmana amb retards o absències de servei als vehicles avariats o sinistrats. El sector assenyala que les empreses d’assistència a la carretera del Pirineu de Lleida no podran oferir els seus serveis durant els pròxims dies 13, 14 i 15  a causa de “no poder assumir el cost per mantenir una plantilla d’operaris de guàrdia durant les 24 hores els set dies de la setmana” en relació amb els preus que les companyies asseguradores, els clubs automobilístics i les plataformes d’assistència en viatge, els paguen pels seus serveis.

Quant a la situació diferenciada de les àrees de muntanya com el Pirineu, despoblades i amb carreteres complicades, els temps d'assistència "són llargs i no estan retribuïts", asseguren. Per tot plegat, algunes empreses ja mediten tancar "per manca de viabilitat", sense que hi vegin cap possible relleu que no passi per buscar l'assistència de grues de la regió de Lleida o fins i tot de la demarcació de Barcelona.

En el comunicat, les empreses de grues que atenen serveis a l'Alt Pirineu lamenten "els problemes que això pugui ocasionar" i per això demanen disculpes als conductors, tenint en compte que aquests dies es multiplicaran els desplaçaments. Tot i això, creuen que els els usuaris han d'"entendre la situació precària que han de suportar per poder oferir un servei tan necessari". 

Comentaris

Trending