Gallardo assegura que només hi ha saturació als busos en un 1,31% dels trajectes

En resposta a les preguntes formulades des del PS, el ministre explica que s’han posat busos extra des d’Encamp, el Pas, Arinsal i Ordino i s’ha reduït les freqüències de les línies 1 i 6 i del Bus Exprés

Persones amuntegades a l'interior d'un bus.
Persones amuntegades a l'interior d'un bus.

El Govern assegura que els conflictes d’horaris i problemes en la capacitat dels autobusos només es donen en una mínima part del total de trajectes que es fan al llarg del dia. En concret, afirmen que únicament en un 1,31%. També assegura que, al llarg del control realitzat els primers dies de curs s’ha exigit a les companyies responsables del servei posar nous vehicles per poder donar servei als escolars que van cap als centres de la Margineda,  així com una ampliació de la freqüència de pas del Bus Exprés i les línies 1 i 6.

Així ho explica el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, en resposta a les preguntes formulades pel conseller general socialdemòcrata Pere López, arran dels conflictes viscuts les darreres setmanes al transport públic. Així, s’indica que enguany “s’han reforçat els controls per verificar els aforaments i si existeix la necessitat de reforçar el servei del transport públic ara que s’ha donat inici al curs escolar”. Així, des del 14 de setembre, s’han fet inspeccions “periòdiques en diferents ubicacions sensibles i en horari d’entrada i sortida dels diferents centres escolars del país”.

Aquesta tasca hauria permès constatar diferents deficiències en la capacitat de servei al bus exprés (entre les 7.30 i les 8.10 i de les 15.30 a les 17.10), a l’L1 (de 7.15 a les 8), l’L4 (de les 7.25 a les 8.10)  i l’L’6 al servei de les 7.40 sentit nord i de les 17 a les 18. Per al Govern, “aquests conflictes representen el 1,31% del total dels serveis realitzats diàriament”.

Des de l’executiu es defensa que ja s’han adoptat mesures per “donar resposta a les necessitats detectades”. Aquestes inclouen nous busos des d’Encamp, el Pas de la Casa, Ordino i Arinsal per donar servei als escolars que van tant cap a l’escola andorrana de batxillerat com al Maria Moliner, a la Margineda. A banda, s’han modificat les freqüències de pas a la línia 6, reduint-la de 20 a 15 minuts, i a l’L1, que baixa fins a 10 minuts. Pel que fa al Bus Exprés, “s’amplia amb un vehicle de més que realitza el recorregut entre el Prat Nou fins a l’Institut de Batxillerat de la Margineda, podent arribar, si escau, a Aixovall”.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending