França aixecarà les restriccions de mobilitat el 3 de maig

Uns 13 milions de francesos ja han rebut almenys la primera dosi de la vacunació

El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous.
El primer ministre francès, Jean Castex durant la compareixença televisiva d'aquest dijous. Altaveu

El primer ministre francès, Jean Castex ha anunciat que el 3 de maig els ciutadans es podran desplaçar lliurament i s'acabarà la prohibició de fer-ho a més de 10 km del domicili. El ministre de Salut, Olivier Vèran ha destacat que 13 milions de francesos ja han rebut almenys una primera dosi de la vacuna. Continua vigent el toc de queda i el tancament de comerços no essencials.

El Govern ha decidit imposar una quarentena a partir de dissabte als viatgers que arribin al paìs des del Brasil, l'Argentina, Xile, l'Índia i Àfrica del Sud. A partir de dilluns tots els alumnes de les escoles maternals i elementals tornaran a classe. Castex ha comentat que el pic de la tercera onada del coronavirus s'ha allunyat i que el desconfinament es posarà en marxa a partir de la segona quinzena de maig.

Ha anunciat que la setmana vinent es repartiran 400.000 tests salivals contra le Covid-19 a les escoles elementals amb l'objectiu d'arribar als 600.000 durant la primera quinzena de maig. "Concentrarem aquest repartimen en els departaments on el coronavirus ha tingut més incidència", ha afegit.

Pel que al Bac, el ministre d'Educació, Jean-Michel Blanquer ha assegurat que les proves del gran oral es duran a terme a finals del mes de juny.

-

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending