Desenes de cotxes passen la nit a la carretera per culpa del col·lapse a l’RN-20

Una placa de gel a prop de l’Ospitalet va acabar obligant a tallar durant vàries hores la via, deixant un bon nombre de vehicles, entre ells alguns andorrans, atrapats a la intempèrie amb temperatures inferiors a 10 graus negatius

https://www.youtube.com/embed/Efj3yenHUWQ

Sortir d’Aixirivall a dos quarts de set de la tarda en direcció Tolosa i no arribar a destí fins passades les deu del matí. Això és el que li ha passat al Yann i a la seva parella. El motiu? El col·lapse que les males condicions meteorològiques, però també el fet que no es netegés la carretera, ha provocat a l’RN-20. Com a mínim una cinquantena de vehicles van quedar atrapats i han hagut de passar la matinada a la carretera, amb temperatures exteriors inferiors a deus graus sota zero.

“Vam sortir d’Aixirivall a dos quarts de set. Ja en sortir del túnel, vam veure que tothom estava parat, que no avançaven”, ha relatat Yann a Altaveu. Tornaven a Tolosa, on viu, després de passar el cap de setmana a Andorra. Ho feia amb un cotxe 4x4 i equipat per a circular amb neu. De res, però, li ha servit. Ha estat víctima, com molts altres cotxes, de la situació a la carretera.

Admet que hi havia “neu i vent” però lamenta que “a la duana ningú ens va explicar res ni ens va controlar per si dúiem equipaments”. I, un cop superades les instal·lacions frontereres, tot estava aturat. Eren més o menys dos quarts de vuit i tota la filera de cotxes estaven aturats. “Cada deu o vint minuts avançàvem tot just deu metres”, apunta.

De res va servir posar-se en contacte amb la policia francesa per demanar què passava i què es recomanava fer. No va tenir cap informació ni tampoc cap consell, tot i que ja va veure com “molts vehicles andorrans giraven i tornaven cap al Principat”. En el seu cas, les obligacions laborals de la parella el van decidir a continuar la ruta, sense esperar, però, que acabaria sent tan llarga.

A través de xats i xarxes socials es van assabentar de quin era el problema. “Abans de l’Ospitalet, a la carretera hi havia una gran placa de gel i un vehicle havia quedat travessat. La gent passava com podia”, explica. A poc a poc. Molt a poc a poc. La comitiva de vehicles ha anat arribant a la zona. I allà, cap a les tres de la matinada, han vist com ja no podien avançar més.

 
 

La policia, després que alguns vehicles que intentaven passar la zona hagin relliscat i s’hagin accidentat ha optat per tancar el pas. Calia esperar que les llevaneus arribessin a la zona per poder netejar la zona. Ha tocat, doncs, esperar a altes hores de la matinada i amb una temperatura molt baixa -inferior a deu graus negatius-. Tant ell com la seva parella -i moltes altres persones- han hagut de dormir al cotxe.

“Cap a les sis m’ha despertat algú picant-me al vidre perquè apartés el cotxe i deixés passar la llevaneus”, indica. Era, entre cometes, la fi del malson. La maquinària treballant ha pogut deixar relativament bé la carretera i han pogut passar. A tres quarts de set travessaven l’Ospitalet i enfilaven ja cap a Tolosa. Han arribat passades les deu del matí, després d’una nit que, segurament, trigaran a oblidar.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending