Coopalsa assegura que els seus conductors ahir van treballar 185 hores més del que és habitual

La companyia ha lamentat la situació que es va donar al país i ha apuntat que tots els seus vehicles estaven de servei i que van estar actius fins a quarts de dotze de la nit

Comentaris

Usuaris esperant a una parada que arribi un bus.
Usuaris esperant a una parada que arribi un bus.

La companyia encarregada de gran part de les línies d’autobús del país, Coopalsa, s’ha pronunciat respecte als problemes que van sorgir ahir a tot arreu del país. La conjunció de diversos factors, gran part d’ells previsibles, van fer que el servei es saturés i que els viatgers haguessin d’esperar el doble del temps del que és habitual. Coopalsa assegura que va fer un gran esforç per “garantir que tothom pogués tornar a casa”, d’aquesta manera, els seus treballadors van fer 185 hores més que en un dia laborable normal i tots els seus vehicles van estar actius fins a quarts de dotze de la nit.

Durant el dia d’ahir, Coopalsa va donar servei a més de deu mil persones, concretament a 10.932, que són 96 menys que en un dia laborable normal. La companyia, que ha lamentat la situació viscuda, ha assegurat que tots els seus vehicles estaven de servei i que els conductors van haver d’ampliar la seva jornada laboral. Els trajectes també es van allargar fins a Ordino, el Pas de la Casa i Arinsal fins a quarts de dotze de la nit. D’aquesta manera, Coopalsa tracta de justificar que va posar tots els seus esforços en traslladar els viatgers pel país.

Gabriel Dallerès, gerent de la companyia, ha assegurat que el servei es va ampliar fins a un 30%. Tot això compatibilitzant les hores de més que van fer els conductors, els vehicles que es van afegir i les rutes que es van ampliar. Dallerès ha assegurat que “no hi havia busos per desdoblar viatges”, però que van posar a la disposició dels viatgers totes les solucions que es van tenir a l’abast.

Tot i això, també asseguren que el col·lapse de la xarxa viària, així com la reducció dels aforaments, no van jugar al seu favor. Només poder omplir al 70% els vehicles, afirmen, “va complicar, i molt, el servei de transport públic de viatgers”. Així mateix, la gran afluència de vehicles, en gran part pels turistes espanyols que s’aproparen a Andorra per passar el pont de la Puríssima, va fer que els autobusos anessin molt més lents. Concretament, la velocitat mitjana va ser un 34% inferior a l’habitual, i el quilometratge es va reduir en més d’un 18% respecte un dia laboral normal.

Coopalsa assegura, però, que la situació va ser “aliena a l’empresa”, i lamenta els perjudicis que va poder ocasionar a les persones. A més, també fa referència als enfrontaments que van patir alguns dels conductors “a causa del cansament i nerviosisme de passatgers que per motius de seguretat no podien accedir als vehicles”. Dallerès ha volgut remarcar el compromís dels treballadors, que són els que van rebre aquest tracte, “ells no podien fer res, però són els que han d’atendre als viatgers i ho van entendre”. La companyia remarca “el nostre compromís d’optimitzar el servei i fer de les nostres línies la millor opció per desplaçar-se dins el país”.

Pel que fa a les previsions, Dallerès ha afirmat que “avui i demà també seran dies complicats”, però s’espera que menys que ahir. De moment, al llarg del matí no s’han detectat força incidències, amb molta més calma a la xarxa viària que s’ha reflectit en l’ús dels autobusos. Per demà, on no hi haurà servei escolar, s’espera que la situació s’estabilitzi.

Comentaris (4)

Trending