Confirmat el desconfinament comarcal català: des de dilluns es pot circular per tot el territori

La mesura s’estableix de moment fins al 2 de maig en un intent d’anar duent a terme una desescalada controlada i en comptagotes

Els controls policials per qüestions de mobilitat haurien de ser menys freqüents.
Els controls policials per qüestions de mobilitat haurien de ser menys freqüents. ARXIU

El Procicat ha aprovat formalment aixecar el confinament comarcal a Catalunya i permetre la lliure circulació per tot el territori català a partir de dilluns i fins el 2 de maig. A la comunitat veïna els estudiants de batxillerat retornaran a les aules i la restauració dels centres comercials podrà reobrir en el mateix horari que la resta, fins a les cinc de la tarda. Quan un ciutadà resident a Andorra entri en territori català es podrà moure per tot ell.

Són mesures que han anat transcendint en les últimes hores i que s’han oficialitzat en una compareixença aquest dijous. A més, la consellera catalana de Salut, Alba Vergés, ha anunciat que s’amplien els aforaments en activitats religioses i esportives, del 30 al 50%. A Catalunya, el comerç ja no tindrà limitació d’espai, tot i quedar-se en l’aforament del 30%, i podran obrir els espais infantils lúdics amb aquest mateix aforament, però sense restauració.

Vergés ha dit que la situació actual és “estable”, però les UCI continuen al voltant dels 500 malalts crítics. Per això es volen flexibilitzar mesures però poc a poc, minimitzant riscos i amb precaució per tal de no fer passos enrere. La consellera ha reiterat els consells habituals com vigilar la interacció social, prioritzar els espais oberts i sempre amb mascareta, per no tornar a augmentar els contagis i donar temps a l'estratègia de vacunació. “És una situació difícil de portar perquè arrosseguem més d’un any de pandèmia, cansament, patiment i esforç, i veure la llum ens fa estar ansiosos, però hi hem d'arribar bé”, ha intentat mentalitzar.

Comentaris

Trending