El bus continuarà sent gratuït durant tot el 2023

La mesura suposa un increment de la despesa vinculada al transport públic de 4,7 milions, però es considera que és bona per la mobilitat, la sostenibilitat i per protegir el poder adquisitiu dels ciutadans

Un bus per Prat de la Creu.
Un bus per Prat de la Creu. Toni Solanelles

La gratuïtat del transport públic continuarà al llarg de tot el 2023. Així ho ha anunciat el ministre de Finances, Eric Jover, durant la presentació del pressupost per a l’exercici vinent. En aquest sentit, ha remarcat que aquest és un dels motius que expliquen l’important increment de la partida pressupostària del ministeri de Presidència, Economia i Empresa. En comparació al 2022, es preveu un augment de la despesa de 4,7 milions.

L’abonament per a les línies de bus, doncs, seguirà sense tenir cost per als residents permanents. Almenys durant tot el 2023. Jover no ha volgut avançar si es mantindrà més enllà, tot i que sí que ha recordat les bondes d’una mesura que presenta avantatges, al seu entendre, en diferents àmbits.

Per un costat, es considera “una bona eina per evitar problemes de mobilitat”. A banda, també és una mesura “que ajuda a la sostenibilitat”. I, en tercer lloc, s’està “protegint el poder adquisitiu dels ciutadans”. D’aquesta forma, Jover ha avançat que “la voluntat és mantenir-lo gratuït durant tot l’any”.

Un bus per Prat de la Creu.

Relacionat

L’allargament del bus gratuït per l’any vinent, una opció “molt factible”

També ha revelat que “aquestes primeres setmanes després de l’estiu demostren que ha tingut una bona recepció per part dels usuaris”. Així, ha assegurat que s’ha detectat “un increment significatiu de l’ús de les línies”, com es pretenia quan es va anunciar la mesura a la primavera.

Es tracta d’una acció que, no es pot negar, tindrà un impacte en les arques públiques. De fet, Jover ha revelat la decisió quan ha volgut justificar el fort increment del pressupost concret per al ministeri de Presidència, Economia i Empresa. La partida per al transport públic creix, en comparació a la de l’any passat, en 4,7 milions d’euros.

Per cert, un altre projecte que suposarà una forta despesa en aquest àmbit serà l’heliport. El cànon del primer any ascendeix a tres milions, per ajudar l’empresa guanyadora del concurs a iniciar la construcció de la infraestructura. En anys posteriors l’aportació del Govern anirà baixant fins a estabilitzar-se en uns 100.000 euros per exercici.

Comentaris (16)

Trending