L’allargament del bus gratuït per l’any vinent, una opció “molt factible”

Espot dona a entendre que la mesura continuarà en vigor durant el 2023 tot defensant que és interessant des de tres punts de vist: ambiental, de mobilitat i per l’impacte a les butxaques més vulnerables

Un bus per Prat de la Creu.
Un bus per Prat de la Creu. Toni Solanelles

El transport públic té molts números de continuar sent gratuït l’any vinent. El mateix cap de Govern, Xavier Espot, ha avançat que és “molt factible” que la mesura es prorrogui un cop s’analitzi, al desembre, el seu funcionament. També ha recordat que suposa un cost de cinc milions anuals i, per això, ha defensat que, en canvi, no s’aposti per mesures fiscals més generalitzades per rebaixar el preu dels carburants.

La mesura ja fa dos mesos que està vigent i, ara, ha d’afrontar el punt àlgid, amb el retorn del curs escolar i la finalització de l’estiu. Preguntat sobre si es preveu allargar-la més enllà del límit inicialment establert, 31 de desembre, Espot ha donat a entendre que serà així. “És factible que ens plantegem l’ampliació”, ha apuntat.

El cap de Govern ha posat en relleu que “és una mesura interessant des de molts punts de vista”. Per un costat, “l’ambiental”, ja que suposa menys emissions. Per l’alt, “el de mobilitat”, ja que treu cotxes de la xarxa viària. I, en tercer lloc, el fet que “impacta en les butxaques més vulnerables”.

Espot ha recordat que la mesura té un cost anual per al Govern de 5 milions d’euros. Important, remarca. Per això, ha defensat que, de moment, no s’hagi anat més enllà amb els descomptes als carburants, tot apuntant que “el nostre marge fiscal és menor que a altres països”.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending