Assegurança a tercers obligatòria per a tots els vehicles de mobilitat personal

Govern considera que, vista la utilització cada cop més habitual d’aquests mitjans de transport, cal garantir que podran cobrir els danys, materials o personals, que causin en cas d’accident

Un patinet eèctric.
Un patinet eèctric. ARXIU

Si vostè és usuari de qualsevol tipus de vehicle de mobilitat personal (VMP), sigui patinet, sewgay, monocicle o qualsevol altre, pari atenció. A partir d’ara, necessitarà sí o sí per circular tenir una assegurança de responsabilitat civil que cobreixi els danys materials o personals que pugui ocasionar en cas d’accident. Fins ara, la normativa només afectava una tipologia d’aquests elements, Ara, el Govern ha modificat el reglament i ha ampliat l’obligació a tots els usuaris.

La decisió es pren després de constatar com estan proliferant dels VMP al país. Per això, es retoca el reglament ja existent vist que aquests s’han convertit en mitjà alternatiu de transport cada cop més habitual. Així, el text preveu les obligacions dels usuaris i, en especial, la de disposar d’una assegurança a tercers. Fins ara, això s’aplicava únicament a una tipologia. Ara, s’amplia a tots.

A la vegada, s’ha aprofitat el canvi al reglament per introduir altres millores. Així,es defineix de manera més precisa les característiques tècniques dels VMP (alçària del seient i del manillar, control de la velocitat màxima, catadiòptrics i sistema d’enllumenat, sistema de frenada, avisador acústic, sistema d’estabilització en aparcament i rodes, entre altres).

Comentaris (6)

Trending