El 40% dels accidents de trànsit mortals són per conduir sota els efectes de les drogues

El ministeri d’Ordenament Territorial i l’Automòbil Club Andorra han presentat la nova campanya de tardor de seguretat viària amb l’objectiu de reduir les 600 col·lisions a les carreteres del Principat de l’any anterior

La presentació de la campanya, aquest matí als cinemes Illa Carlemany
La presentació de la campanya, aquest matí als cinemes Illa Carlemany Cristian Cortés

El ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres i el president de l’Automòbil Club Andorra (ACA), Enric Pujal han presentat aquest dijous la nova campanya de tardor de seguretat viària amb l’objectiu de reduir els accidents en aquesta època de l’any, ja que representen el 40% del total anual. La iniciativa consta de més de deu vídeos que s’adreçaran als conductors més joves a través de les xarxes socials i un que estarà encarat cap als usuaris amb més experiència. Aquest últim es reproduirà al cinema i a Andorra Televisió i serà més impactant per causar una major conscienciació.

Respecte al contingut de la campanya, les càpsules tracten temes com ara la correcta conducció als ports de muntanya o a les rotondes, la necessitat d’utilitzar els equipaments especials, comprovar la seguretat del vehicle i fer les revisions pertinents i la importància de no conduir sota l’efecte de l’alcohol o altres drogues, ja que aquestes pràctiques representen un 40% dels accidents mortals. Pel que fa al vídeo que s’adreçarà al públic més gran, representa la situació d’una dona que va perdre la seva parella en un accident de trànsit després d’un sopar i que, arran d’això, la seva vida s’ha convertit en un malson.

Els joves pilots de l’ACA, Edgar Montellà i Raul Ferré, protagonitzen els vídeos que es difondran a través de les xarxes socials

Pujal ha destacat que des de l’ACA s’esforcen a formar bons conductors i salvar vides a través de “campanyes eficients amb la col·laboració conjunta del sector públic i privat” i ha valorat positivament les iniciatives anteriors, com ara la realitzada durant l’any passat sota l’eslògan ‘Conduir no és un joc de nens’. D’altra banda, ha agraït la participació dels joves pilots Edgar Montellà i Raul Ferré, protagonistes dels vídeos que es difondran a través de les xarxes socials.

El president també ha explicat que a través de l’Informe de la Mobilitat de l’Automòbil Club Andorra (IMACA) van poder conèixer les causes dels accidents de tràfic al Principat i, precisament, la segona iniciativa emmarcada en ‘Missió zero accidents’ està encarada a reduir-los. Per últim, Pujal ha avançat que la tercera part anirà adreçada als vianants.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending