Mobilitat assegura que han entrat aquest Nadal un 8,5% més de vehicles que l’any passat

Les principals retencions s’han donat a l’accés sud del país, on alguns dies a primera hora de la tarda s’han arribat a acumular fins a catorze quilòmetres de cotxes

-
-
El departament de Mobilitat ha quantificat en 175.000 els vehicles que han entrat al país des de Nadal fins a Reis. Aquesta xifra suposa un increment del 8,5% respecte el mateix període d’ara fa un any. En xifres absolutes, per tant, vol dir que han accedit al Principat els dies centrals de les festes nadalenques uns 24.000 automòbils més.

Mobilitat fa un balanç positiu dels resultats positius i a través de les xarxes ha agraït “la paciència i comprensió” de la ciutadania i els automobilistes. Com sol ser habitual, i encara que no s’ha xifrat públicament, han entrat al país més cotxes pel cantó sud que no pas per la banda nord. També ha estat en el punt hispanoandorrà on s’han donat les retencions més importants, encara que puntualment també hi ha hagut algunes dificultats per la frontera del Pas de la Casa.

Entre la N-145 espanyola i la CG1 del Principat, hi ha hagut algunes jornades que, d’entrada al Principat, s’han acumulat fins a 14 quilòmetres de cua. Els darrers dies de l’any passat van ser probablement els més complicats. Tot i això, Mobilitat ha posat bona nota al dispositiu especial de Nadal. L’increment d’accessos coincideix amb la sensació dels comerciants del país, que també han denotat una presència major de visitants. No obstant això, segons alguns col·lectius de botiguers, més visitants no hauria tingut una traducció en més vendes, més aviat el contrari.

Comentaris (1)

Trending