Missa aquest dissabte a les 12 en memòria del jove resident mort a Síria la repatriació del cadàver del qual sembla complexa

Els companys de Samuel Prada León organitzen una celebració religiosa a l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes per recordar “el gran cor” i la “sinceritat” d’un noi al qual consideren “un heroi”

-
-
Els amics més propers de Samuel Prada León, el resident gallec de 24 que va morir fa deu dies combatent a Síria amb l’exèrcit kurd contra els radicals islàmics de l’ISIS, han organitzat una missa en memòria seva que es farà aquest dissabte a les 12 del migdia l’església de Sant Pere Màrtir d’Escaldes. La celebració està al marge de qualsevol acte familiar que es pugui fer abans o després.

Perquè la intenció de la família és poder repatriar el cadàver del jove difunt, però ara per ara ni tan sols no se sap si podrà ser. Oficialment, no se sap on està el cos. Prada, que es feia denominar Baran Galícia al front, va caure abatut per un projectil de les forces militars turques a la regió d’Afrín, a la frontera nord-occidental siriana amb Turquia. Els companys de ‘Samu’ o ‘Samuelo’ Prada encara estan en estat de xoc segons que han reconegut molts d’ells. Tots eren coneixedors de la intenció de Prada d’anar a Síria com a voluntari. I tenien clar que, d’alguna manera o altra, s’acabaria enrolant al front vist que el cuquet militar i la voluntat d’esdevenir soldat la portava dins des de feia molts anys. “Nosaltres li dèiem que no hi anés; però ell estava decidit. Hi pretenia estar sis o vuit mesos perquè realment l’afectava moltíssim tot el tema de morts i atemptats contra gent innocent”, afirmen amics de l’integrant de les Unitats de Protecció Popular kurdes.

Els amics, que el consideren “un heroi” i asseguren que Samuel Prada “tenia un cor molt gran”, han organitzat la missa per recordar-lo i, alhora, poder-se trobar. Per això s’ha esperat a fer la celebració el cap de setmana. “No era materialista. Era conscient que anava a Síria com a voluntari. Era sincer i mai mai mai no es ficava en embolics ni buscava problemes. Ben bé el contrari”, mantenen els organitzadors de l’acte religiós en record del jove nascut a Ourense el 1993 i que es va traslladar amb sis anys al Principat, on ja hi vivia la seva mare, que havia vingut a buscar feina. Els amics saben que la voluntat de la família és poder repatriar el cadàver. Però no en saben gran cosa més. 

En aquest sentit, altres fonts han assegurat que les tasques per recuperar el cos estan sent realment complicades. La família té clar, segons les fonts, que voldrien que el jove pogués descansar o bé a Espanya o bé, prioritàriament a Andorra. Però no hi ha clar res. El ministeri d’Afers Exteriors estaria intervenint per tal de poder aclarir la situació. Però les fonts consultades han assegurat que hores d’ara no estaria ni tan sols clar on para el fèretre amb el cadàver. Inicialment semblava que estava a Turquia però ara mateix no està clar. I menys vista l’agressivitat i bel·licitat tan cruel que ha agafat el conflicte armat a Síria. Aquest dimarts mateix hi ha hagut un atac amb més de cent morts.

Etiquetes

Comentaris

Trending