Més de mil peticions per inscriure vehicles en el registre que permet entrar a Barcelona

El Govern ha habilitat un punt d’atenció especial a la recepció de l’edifici administratiu per un tràmit que, tot i ser relativament ràpid, ha generat algunes cues

Un grup de ciutadans fan cua per fer el tràmit.
Un grup de ciutadans fan cua per fer el tràmit.

El servei de tràmits de Govern ja ha rebut més de mil peticions d’inscripció de vehicles al registre per accedir a la Zona de Baixes Emissions de Barcelona. Els tres primers dies en què l’operació ja es pot oferir, hi ha un degoteig costant de gent que vol demanar el permís per poder garantir l’entrada a la Ciutat Comtal. Es tracta d’un tràmit relativament senzill que no requereix gaire temps, especialment si es porta l’imprès omplert. Tot i això, sí que s’han produït, en alguns moments, petites cues.

Des del Govern s’ha posat una persona específica per atendre aquestes peticions, tenint en compte la possibilitat que, com a mínim els primers dies, hi hagi una afluència important de gent que vulgui fer la inscripció. De fet, en lloc d’haver d’agafar torn com passa amb altres tràmits, aquest es fa directament al mostrador de recepció i, bàsicament, s’ha de fer cua.

Pel que fa al formulari, és relativament senzill. De fet, les dades que s’han de facilitar són senzilles: número de cens –per tant en cap cas el nom-, telèfon i correu de contacte (cal recordar que el vistiplau a la inscripció es comunicarà via mail) i la matrícula i el model del vehicle. Per a la inscripció cal abonar 5,80 euros. El formulari també permet demanar autoritzacions diàries per aquells cotxes que no compleixin els requisits. En aquest cas, un màxim de deu per any i a un cost de 2,40 euros cadascuna.

La Zona de Baixes Emissions de Barcelona està en funcionament des de l’1 de gener i limita l’accés als vehicles més contaminants a una àmplia zona envoltada per les dues rondes i que també inclou barris de municipis com Sant Adrià del Besòs, L’Hospitalet o Cornellà. La limitació està vigent els dies laborables entre les set del matí i les vuit del vespre.

El dimarts va ser el primer dia en què es va poder realitzar la gestió, però únicament 32 persones la van fer. La xifra ha crescut en les darreres dues jornades: 520 el dimecres i 480 aquest dijous. Per tant, ja s’han superat les mil. En total, 1.032, xifra que segurament pujarà de forma important els propers dies.

Comentaris (3)

Trending