Més de 6.000 alumnes participaran en el programa d'educació viària

La iniciativa, que compta amb 18 propostes seqüenciades per nivells, es mantindrà als centres escolars dels tres sistemes educatius fins a l'any 2024

Un moment de la reunió de la comissió del programa d' educació viària
Un moment de la reunió de la comissió del programa d' educació viària
Aquest divendres al matí ha tingut lloc una nova reunió de la comissió de seguiment del programa d'educació viària. El 2019 coincidint amb la 19a edició hi participaran un total de 6.059 alumnes, una xifra mai assolida. El projecte es va iniciar l'any 2000 amb l'objectiu de realitzar accions preventives en l'àmbit de la seguretat viària als centres escolars d'Andorra. La iniciativa es mantindrà als centres escolars dels tres sistemes educatius fins al 2024.

El ministre d'Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha destacat que la renovació del conveni "és conseqüència del bon funcionament de les activitats i també de l'acceptació que té entre els alumnes". Precisament aquest és ja el quart conveni que se signa en matèria d'educació viària i del qual en formen part els ministeris de Govern, els Comuns, l'Automòbil Club d'Andorra i les Forces Elèctriques d'Andorra.

Els nous reptes del conveni se centren a sensibilitzar els més joves sobre aspectes com el reordenament de l'espai viari, el bon ús de ginys de transport sostenible que cada dia tenen més presencia dins la societat com els patinets o monopatins, així com la promoció del transport públic i de les energies renovables. L'oferta compta amb 18 propostes seqüenciades per nivell, des dels 4 anys fins als 18 anys i inclou més de 50 professionals que intervenen directament amb els alumnes.

Per exemple, per als més petits, es fan tallers a les aules com la nova proposta 'Quin bus esperes?' i també als parcs infantils de trànsit, conduïts per agents de circulació. Per als més grans hi ha xerrades de prevenció d'accidents de trànsit i de seguretat viària com ara la de 'No te la juguis!', a càrrec del Servei de Policia i tècnics de la ITV; i s'organitzen tallers com el de mobilitat sostenible 'Elèctrics'!, que és una de les grans novetats que incorpora.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending