Més de 20.000 sol·licituds (moltes de múltiples) per fer-se els tests d’anticossos en sis hores

La plataforma telemàtica depenent de la pàgina web governamental sobre el coronavirus funciona a ple rendiment

-
-
En tot just sis hores, set com a molt, la plataforma telemàtica que registra aquelles persones que volen sotmetre’s als tests d’anticossos ha registrat més de 20.000 sol·licituds. I això suposa molt més de 20.000 persones perquè en cada sol·licitud s’hi han d’apuntar aquelles persones d’un mateix nucli de convivència. Per tant, la plataforma que penja de la pàgina web coronavirus.govern.ad funciona a ple rendiment.

Encara no és clar quan s’iniciaran els exàmens, que sempre que es pugui es faran des de dins del vehicle estan i en algun dels ‘stop labs’ habilitats sobretot pels comuns en cadascuna de les parròquies. La intenció inicial del ministeri de Salut, una vegada s’acabi de concretar l’operatiu i es validi la qualitat dels tests que encara no han arribat al país, és que les proves es puguin iniciar entre finals de la setmana que ve o els primers dies de la següent.

Els tests són voluntaris, però molt recomanables, i permetrà saber quina part de la població ha passat ja la malaltia. El cap de Govern, Xavier Espot, ha remarcat que el fet que en tan poc temps hi hagi un nombre tan elevat de sol·licituds evidencia “el civisme i la responsabilitat” de la ciutadania. Les proves es poden passar dins d’un vehicle tot el nucli de convivència; de forma individual acudint a peu als llocs habilitats; els ingressats en centres sociosanitaris o a l’hospital se’ls faran als respectius centres les proves; o al domicili en un cas extrem.

El Govern ha adquirit 158.000 tests a través d’una empresa lligada a l’Hospital Clínic. L’objectiu és fer dos tests a tota la població per veure l’evolució de la malaltia i la velocitat dels contagis. Després de registrar-se a la plataforma telemàtica, en els propers dies l’administració enviarà un SMS a totes les persones que es volen sotmetre a les proves per comunicar-los l’hora i el lloc en què s’han de fer el test.

Etiquetes

Comentaris (6)

Trending