Més de 150 places d’aparcament en l’espai de l’antiga estació d’autobusos a Riberaygua-Tarragona

El comú té molt avançada la negociació amb la família propietària del terreny per llogar-lo i la intenció és que el nou pàrquing sigui operatiu a partir de l’1 de juny

-
-
Si les negociacions no es torcen i les previsions no fallen, a partir de l’1 de juny podria ser operatiu un nou pàrquing en l’espai ocupat fins fa poc per l’antiga doble estació d’autobusos privada d’Andorra la Vella, a la confluència del carrer Riberaygua amb l’avinguda Tarragona. La zona permetria ubicar-hi unes 150 places i faria de porta d’entrada al Parc Central, amb l’aparcament del qual es miraria de poder connectar.

Les empreses que han ocupat durant anys l’indret i que hi han explotat sengles estacions d’autobusos estan acabar de deshabilitar les seves instal·lacions. La cònsol major d’Andorra la Vella, Conxita Marsol, s’ha reunit aquest dimecres amb els dos màxims responsables de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, la presidenta, Rosa Pascuet, i el vicepresident, Toni Sánchez, i els anunciat allò que l’Altaveu ja va avançar fa unes setmanes. Això sí, és clar, amb més concrecions.

La voluntat és connectar la nova zona d’estacionament amb el Parc Central i oferir places en èpoques ‘complicades’ com per la Fira o durant el Cirque du Soleil

L’associació comercial va enviar fa uns dies una carta a Marsol en què li demanava, justament, que el comú fes un esforç per dotar de més places d’aparcament i aprofitar, si fos possible, l’espai alliberat per les empreses de transport de viatgers. Els comerciants de Riberaygua estan molt preocupats per la caiguda de visitants a la zona, que s’ha traduït amb una caiguda de vendes i, paral·lelament, amb el tancament de diversos establiments del carrer i les vies perpendiculars. 

El comú ja té molt avançat un acord per llogar l’espai a la família propietària del mateix. Els tècnics comunals calculen que hi podrien cabre més de 150 vehicles. Marsol ha reconegut que la intenció és unir aquest terreny amb l’aparcament del Parc Central i oferir durant tot l’any places de pàrquing a l’entrada d’aquesta zona comercial, fins i tot mentre hi hagi l’envelat del Cirque du Soleil a l’estiu o la Fira d’Andorra la Vella a l’octubre.

Un moment de la trobada entre Conxita Marsol i Rosa Pascuet i Toni Sánchez. | COMÚ ANDORRA

La presidenta de l’agrupació comercial ha mostrat la seva satisfacció perquè la demanda que havien fet sigui finalment atesa. Rosa Pascuet ha explicat que “no esperàvem que fos tan imminent” que la cònsol els rebés i, a més, que els anunciés una solució a les seves peticions. L’empresària ha explicat que disposar de places d’estacionament visibles a l’entrada de la zona comercial donarà molta vida al barri. Alhora, han demanat a Marsol una millor il·luminació de les travesseres de Riberaygua per la campanya de Nadal. La cònsol hauria mostrat la seva predisposició a fer possible la demanda i ampliar a altres zones comercials que fins ara els espectacles itinerants del Poblet de Nadal.

-

Relacionat

Comerciants de Riberaygua alerten d’una caiguda de visitants per l’eliminació de les places de pàrquing a l’avinguda Tarragona

Relacionat

Les antigues instal·lacions de Nadal passen a millor vida

Comentaris

Trending