Més contundència als espais oberts per evitar comportaments insolidaris

(AMB VÍDEO) El ministre de Salut recorda que “ens hi va la pell” i la policia estén els controls en zones de muntanya on sobretot temporers acudeixen a fer activitat de neu o a ‘ventilar-se’

-
-
No només a la carretera està extremant els controls la policia, agents del cos han estès la vigilància en espais oberts, en zones de muntanya, després d’evidenciar-se que hi ha desenes de persones que hi van a fer caminades o, encara de més risc, pràctiques relacionades amb la neu que encara queda en alguns cims. Especialment els temporers, molts d’ells amb unes condicions d’allotjament força deficients, surten a fer surf de neu i altres pràctiques vinculades a l’esquí.

També en algunes ocasions, directament, hi ha ciutadans que acudeixen a improvisar barbacoes i altres activitats per poder-se ‘ventilar’, però aquestes activitats resulten perilloses en el moment actual, tant pel risc de contagi com, també, pel fet que es produeixin lesions que obliguin els serveis sanitaris a haver d’actuar en un moment en què tots els dispositius i esforços s’han de centrar a la lluita del coronavirus.

La policia està fent controls en aquells punts -com les Bordes d’Envalira, a Incles,…- on ha transcendit que hi ha una activitat notable de persones que agafen els esquís o les planxes de surf i pugen a fer activitats com si tal cosa. Els agents acudeixen amb el que tenen, que molt sovint acaba sent adoptant les distàncies de seguretat i poca cosa més. De moment, no han transcendit sancions, encara que no es descarten a través de la via que permetria la Llei general de sanitat i l’atemptat contra la salut pública.El Govern i els grups parlamentaris estan tancant els darrers serrells de la llei d’estats d’alerta i d’alarma i això podria possibilitar actuar amb més contundència i amb accions, llavors sí, de caràcter repressiu i sancionador. La contundència està incrementant i es reclama, s’exigeix, que es faci cas estricte al que de moment són recomanacions. “Ens hi va la pell”, ha remarcat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, en la seva compareixença d’aquest migdia.

Comentaris (10)

Trending