Mentre Sílvia Bonet ‘pidola’ una dedicació exclusiva la delegació al Consell d’Europa continua encallada en la ‘no-paritat’

La consellera independent va deixant caure que si no hi ha cap més interessat al grup mixt per dedicar-se plenament a l’activitat política prou ho podria fer ella, però no compleix els requisits

SDP reclama l\'escó a Sílvia Bonet, que veu com la plena dedicació i el Consell d\'Europa li pengen d\'un fil

Malgrat que s’està en plena tramitació del pressupost, i tot i que hi ha lleis de la transcendència del paquet laboral també sobre la taula, l’activitat parlamentària continua a foc lent vist que, formalment, s’està enmig d’un període de vacances parlamentàries. I això dóna peu, juntament amb la reorganització del grup mixt que encara cueja, a fer més passadissos que de costum. I si no que li demanin a la consellera independent Sílvia Bonet, que continua pidolant una dedicació exclusiva, o que mirin als implicats en l’afer de la ‘no-paritat’ de la delegació del Consell d’Europa. Lluny encara està de resoldre’s la qüestió. 

Els demòcrates de cara a la galeria deixen entreveure que ja mouran ells peces per resoldre “l’error humà” pel qual la delegació andorrana es va fer ‘famosa’ a Estrasburg. Però entre bastidors collen perquè siguin els altres (és a dir, el grup mixt o els liberals o tots dos) els qui resolguin el problema. Els qui baixin del burro. Suposadament, Carles Jordana ja hi ha baixat i estaria disposat a convertir-se en suplent i que la seva companya Patrícia Riberaygua o alguna altra parlamentària taronja, arribat al cas, assumís la presidència de la delegació. Un enrenou encara.

I enmig d’aquest desgavell, Bonet, que s’ha quedat sense viatge a Nova York, va traient el cap i va parant la mà per si cau alguna cosa. Com que el grup mixt és més ampli que mai, hauria de tenir dret a més consellers a dedicació exclusiva dels que té. De fet, dels deu integrants que ara configuren el grup ‘mega mixt’ només una parlamentària (Rosa Gili) treballa com a política a plena dedicació. La liberal ara escindida Carine Montaner va estar en el mateix règim durant l’arrencada del curs polític. Però ja abans de l’estiu passat va renunciar a la plaça. No hi ha ningú que hi tingui interès. Per tant, entén Bonet, que hi ha espai per algun parlamentari més a ple temps. I va deixant caure la possibilitat. La seva possibilitat. Entre els escindits liberals, a Sindicatura… Intenta a veure si algú l’escolta i si algú li fa un forat. Un llogarret. 

Però ni els pactes a la junta de presidents o altres acords que han matisat el reglament del Consell no servirien en aquesta ocasió perquè Sílvia Bonet es pugui acollir a res de res. Perquè l’acord que li va permetre, a ella, ser consellera a ple temps el 2015 passava perquè fossin partits amb representació parlamentària amb un mínim de dues persones. I Bonet és ella i les seves circumstàncies i, ara per ara, que se sàpiga, no representa a cap formació política.