Els veterinaris accepten a contracor participar en el projecte d’ADN caní

Els professionals lamenten que alguns companys del col·lectiu han acceptat sumar-se al genotipatge després de rebre fortes pressions i es prefereix no deixar-los sols i no arriscar-se a perdre els clients que, ara sí, necessitaran el servei d’extracció de mostres

Gossos a la gossera nacional.
Gossos a la gossera nacional. GOSSOS

El projecte de genotipatge dels gossos d’Andorra -amb l’excepció dels d’Escaldes-Engordany-, tirarà endavant. I ho farà amb la participació dels veterinaris del país, després de setmanes d’estires i arronses amb els comuns. Això sí, no pas de bon grat. Al contrari, els consultats per Altaveu asseguren que ho fan a contracor i no han amagat un cert enuig per les pressions que, lamenten, han rebut molts professionals els darrers dies.

Així, a partir de les properes setmanes, els veterinaris del país començaran les extraccions necessàries per poder identificar els gossos i, d’aquesta forma, localitzar els propietaris que no recullin correctament els excrements a la via pública. No ho fan, però, del tot convençuts. Al contrari, una bona part del col·lectiu continua criticant el model i posant en dubte la seva eficàcia.

Ara bé, han optat per acceptar la participació per dos motius. Primer, perquè ja hi ha alguns que han optat per sumar-se al projecte. Alguns dels consultats, però, lamenten que ho han fet després de patir pressions per part dels comuns. Vist això, s’entén que no es pot deixar sols a aquells que ja han acceptat i, els pròxims dies, la resta de professionals aniran comunicant la seva integració en la iniciativa.

També, admeten, hi ha un altre motiu. El fet que tiri endavant el projecte, farà que els propietaris de gossos necessitin que se’ls facin les extraccions. Per tant, es prefereix donar-los aquest servei que no pas arriscar-se a la possibilitat que vagin a altres veterinaris i, per tant, se’ls pugui perdre com a clients.

El registre d'ADN caní ja compta amb 4.000 gossos.

Relacionat

ADN caní: justos per pecadors?

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending