Sorpresa per la presència d’una cigonya a 2.000 metres d’altitud

Les imatges han estat gravades prop del Pas de la Casa i els banders entenen que l’animal estava fent la migració de sud a nord i s’ha hagut d’aturar pel mal temps

La cigonya s'ha pogut veure prop del Pas de la Casa.
La cigonya s'ha pogut veure prop del Pas de la Casa.

Andorra no és pas un país on habitualment es puguin veure cigonyes. A l’hivern, es troben més al sud. A l’estiu, tampoc arriben normalment. Ara bé, sempre hi ha excepcions. I aquesta l’ha protagonitzat un d’aquests animals, que ha pogut ser gravat a prop del Pas de la Casa, a més de 2.000 metres d’altitud.

Les imatges les ha captat una persona que les ha enviat al cos de banders i aquest l’ha compartit a les xarxes socials. L’exemplar, una cigonya blanca -de nom científic ‘ciconia ciconia’- ha estat vist a prop de la localitat fronterera. En concret, a uns 2.080 d’altitud.

Segons expliquen els banders, l’animal es trobava, justament, fent l’habitual tracte de migració de finals d’estiu, de sud a nord. S’hauria vist sorprès pel mal temps i va decidir aturar-se a esperar que milloressin les condicions de vol. Seria aquest moment el captat pel ciutadà.  

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending