Les sol·licituds del programa Renova fins a l’agost esgoten el 60% del pressupost

Fins ara s’han rebut 129 demandes, registrant un increment del 15% respecte a l’any passat

Imatge d'arxiu d'unes  plaques fotovoltaiques
Imatge d'arxiu d'unes plaques fotovoltaiques Arxiu

El programa Renova, emmarcat en el pla d’acció de Govern ‘Horitzó 2020-2023’, ha rebut 129 sol·licituds fins al mes d’agost -un 15% més respecte a l’any passat-, consolidant-se un any més com a eina pel foment de l’eficiència energètica i la implantació de les energies renovables. Aquestes demandes esgoten el 60% de pressupost disponible per a ajuts directes i representen prop d'1,9 milions d’euros sol·licituds d’avals per a préstecs preferents.

Fins el dia d’avui, s’han posat funcionament 4 noves instal·lacions fotovoltaiques durant el 2020 per una potència total de prop de 175 kW i s’han rebut 11 sol·licituds d’ajut per a la implantació d’aquest tipus d’energia. En conjunt, Andorra compta amb 59 instal·lacions que sumen una potència total del 1,7 GW i que al llarg del 2019 van generar l’electricitat equivalent al consum elèctric de 430 llars.

El programa incorpora ajuts directes de fins al 40% del cost per actuacions que millorin la qualificació energètica dels edificis

Seguint la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic i del seu desplegament reglamentari, el programa centra bona part dels recursos en la promoció de les actuacions en eficiència energètica que persegueixen la millora de la qualificació dels edificis, amb ajuts directes de fins al 40% del cost dels treballs. En aquest sentit, més d’un 85% dels edificis d’Andorra tenen unes necessitats energètiques notablement superiors a les previsions del nou estàndard energètic.

D’altra banda, i en el marc de la recent llei de mesures urgents en matèria d’arrendaments d’habitatge i per millorar el poder adquisitiu, el programa Renova incorpora la bonificació de fins a 10 punts percentuals addicionals als ajuts directes per a aquelles actuacions que es destinin a habitatges que integrin de nou el mercat de lloguer. Actualment són 7 les sol·licituds que s’han beneficiat d’aquest concepte.

Així doncs, el programa Renova s’emmarca en el Pla d’acció anunciat pel Govern (Horitzó 2020-2023) per lluitar contra el canvi climàtic establir una reducció de la dependència energètica. Si abans no s’esgota la disponibilitat pressupostària, la convocatòria per aquest any seguirà oberta fins al pròxim 20 de novembre.

Etiquetes

Comentaris

Trending