Renovat el conveni per incinerar al forn 10.000 tones de residus de la Cerdanya

El Govern defensa que la fórmula és més adequada perquè genera “valorització energètica” enlloc d’anar a l’abocador i perquè s’adequa a una cooperació transfronterera

El forn incinerador.
El forn incinerador. ARXIU

El Govern ha renovat el conveni existent amb la Cerdanya perquè anualment 10.000 tones de residus generats a la comarca catalana siguin transportats fins al forn incinerador i cremats a Andorra. El ministre portaveu, Eric Jover, ha defensat que l’acord s’emmarca en una “política regional” de gestió i que, a més, suposa un millor tractament, tot argumentant que, en cas de no venir al Principat, el destí d’aquestes deixalles seria l’abocador.

L’autorització per importar residus s’ha aprovat per un any més. En total, el màxim de material que es podrà cremar al forn seran 10.000 tones. De retruc, aquesta xifra també permet una activitat de la instal·lació més adequada al seu dimensionament.

“És la mateixa quantitat”, ha recordat Jover, tot indicant que el tractament és més adient. “És una valorització més adequada dels residus”, ha afirmat. I és que amb la seva incineració s’acaba generant energia. I, per tant, “té un menor impacte ambiental”, segons ha assegurat el ministre portaveu.

Des del Govern, es posa en relleu que el conveni mostra “la transversalitat que és necessària amb la gestió de residus”. I ha recordat que “nosaltres tenim material que generem i que no podem tractar; l’acabem enviant als territoris veïns”. En total, ha afirmat, un 70% de les deixalles que produeix Andorra.

Etiquetes

Comentaris

Trending