Reconeixement internacional per a unes melmelades elaborades a Sispony

La confitura de taronja, la de taronja amb gerds i la de llimona són d’El Pastador són distingides al concurs ‘The World’s Original Marmelade Awards’

Els productes premiats d'El Pastador.
Els productes premiats d'El Pastador. J. A. VILADOT / SFGA

De Sispony al món. En concret, de Casa Joanet de Sispony al reconeixement internacional. Les melmelades de taronja, la de taronja amb gerds i la de llimona d’El Pastador, elaborades a la localitat massanenca, han estat recentment distingides amb sengles medalla de plata i de bronze en els dos darrers casos en el concurs ‘The World’s Original Marmelade Awards’ que se celebra a la ciutat anglesa de Dalemain.

La ministra d’Agricultura, Sílvia Calvó, juntament amb el director del departament, Josep Maria Casals, han rebut aquest matí la productora de les confitures, Sònia Cano, per conèixer de primera mà detalls del reconeixement obtingut i també com a símbol del suport que el Govern vol donar als productes de quilòmetre zero amb valor afegit produïts a Andorra.

Al certamen s’hi van presentar més de 3.000 productors de 40 països i el producte andorrà va rebre tres reconeixements com s’ha dit: medalla de plata per la melmelada de taronja i dues medalles de bronze per la melmelada de taronja amb gerds i la de llimona. Aquestes melmelades s’elaboren a Sispony de forma artesanal amb productes cultivats a la mateixa explotació, com ara els gerds, o bé amb productes adquirits a altres productors agraris de zones properes al Principat, de França i Espanya, sempre que disposin, però, d’una certificació que demostri que els productes procedeixen de cultius ecològics o de cultius agraris integrats.

50093545832 1cd3b2f22a o
Un moment de la trobada de la ministra i el director d'Agricultura amb la productora de melmelades. | J. A. VILADOT / SFGA

Durant la trobada, Calvó ha explicat que actualment el ministeri treballa amb el desplegament reglamentari de la Llei 18/2018 de la producció ecològica i dels règims de qualitat, el primer dels quals està referit a la producció ecològica i ja s’ha presentat i lliurat a l’Associació de Pagesos i Ramaders d’Andorra (APRA) i al conjunt dels productors adherits a la marca de Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra, a fi que el puguin revisar i hi puguin fer les seves aportacions. La ministra també s’ha referit al projecte de llei d’economia circular que preveu mesures concretes destinades a fomentar el coneixement i el consum dels productes locals que es produeixen i elaboren al país, així com incentivar mesures destinades a lluitar contra el malbaratament alimentari.

Comentaris (2)

Trending