El projecte ‘Residu zero’ guanyador del premi especial al Concurs Iniciatives Ambientals

L’acte s’emmarca en la celebració de la Setmana del Medi Ambient i ha guardonat cinc propostes diferents del total de vint que s’han presentat en aquesta 15a edició

Guanyadors del Concurs Iniciatives Ambientals
Guanyadors del Concurs Iniciatives Ambientals

La 15a edició del Concurs Iniciatives Ambientals ja té els seus guanyadors. Concretament, en el premi especial s’ha reconegut la proposta ‘Residu Zero’, en favor de l’economia circular i presentada per la botiga ‘La Saboneria’, d’Escaldes-Engordany. Aquest acte s’emmarca en la celebració de la Setmana del Medi Ambient i ha guardonat cinc propostes, escollides d’entre les vint totals que han participat.

La iniciativa ‘Residu Zero’ promou aquest pensament amb la reutilització d’envasos per a la compra a granel de productes de neteja i d’higiene, i amb la clara voluntat de col·laborar amb empreses locals oferint productes de proximitat i essent un actiu social del barri on està ubicada la botiga ‘La Saboneria’.

D’altra banda, en la categoria ciutadania i empreses, el primer premi ha estat el projecte ‘Bestioletes’ presentat per Xavier Balmes i Jordi Tena, un projecte de difusió de la fauna autòctona entre la ciutadania i el públic escolar mitjançant vídeos curts gravats a Andorra. El segon premi ha estat per a la iniciativa ‘eCirc’ de Marissa MacDonald, dedicada a la reutilització i transformació de material promocional d’un esdeveniment per a la confecció d’obsequis per a la següent edició del mateix.

Finalment, en la categoria escoles, el primer premi ha estat per a la iniciativa ‘La botiga d’intercanvi’ de l’Escola Andorrana de Maternal i Primera Ensenyança d’Ordino, que s’ha desmarcat per l’alt grau de participació i implicació de tota la comunitat educativa i afavorint la reutilització d’objectes i material. El segon premi ha estat per al Col·legi Sant Ermengol i el seu projecte ‘Fabricació de sabó per a la roba a partir de l’oli reciclat’, on s’ha valorat molt positivament l’estudi tècnic i econòmic del procés de fabricació, que promou la reducció de residus.

El secretari d’Estat de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, ha sigut l’encarregar d’entregar els premis, acompanyat per la consellera de Medi Ambient, Mobilitat i Urbanisme del comú d’Escaldes, Cèlia Vendrell. El concurs té l’objectiu de reconèixer i donar visibilitat als projectes i accions que es porten a terme al país, premiant les millors propostes ambientals desenvolupades o en curs de realització durant l’any 2020 i el primer semestre del 2021. Els àmbits giren al voltant del desenvolupament sostenible, de la sensibilització i l’educació ambiental, de la millora del medi ambient i de la qualitat de vida de les persones, i, de forma especial enguany, del foment de l’economia circular.

El certament està organitzat pel comú d’Escaldes-Engordany i el departament de Medi Ambient i Sostenibilitat i a través de l’impuls del Centre Andorra Sostenible. En les quinze edicions anteriors s’han presentat més de 145 projectes i s’han entregat més de 75.000 euros en premis.

Comentaris

Trending