Una nova planta de tractament d’aliments caducats es posa en marxa el novembre

Se sotmet a informació pública durant seixanta dies l’avaluació d’impacte ambiental, pas previ abans de la seva autorització administrativa

Comentaris

Instal·lacions de l'empresa del tractament d'aliments.
Instal·lacions de l'empresa del tractament d'aliments. Altaveu

L’avaluació d’impacte ambiental d'una nova planta de tractament d’aliments inadequats per al consum o l’elaboració, ubicada a Santa Coloma se sotmet a informació pública durant seixanta dies. Aquest és un pas previ abans de la seva autorització administrativa. La nau, a Santa Coloma, ja tracta els aliments caducats però ara, seguint les indicacions del Govern, ho ha d'efectuar com a entitat de tractament i per aquest motiu s'ha de dur a terme la informació pública.

El termini de 60 dies farà que el mes de novembre es pugui posar en marxa. La consulta es pot fer al ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat al Govern. Cal recordar que cada any es llencen 1.300 milions de tones d'aliments al món. La legislació no determina la caducitat o el període de consum per a cada tipus de producte, sinó que per norma general l'han de determinar els mateixos fabricants, que han d'estudiar-ne la vida útil en funció de la composició i el tractament.

La data de caducitat s'indica en productes molt peribles i amb risc microbiològic com: carns i peixos crus i frescs, que duren pocs dies i on pugui haver-hi bacteris patògens. Una vegada passada la data de caducitat, el producte no ha de consumir-se, ja que hi ha riscos que es troba en mal estat, desbaratat i pot fins i tot ser perillós per la presència de bacteris patògens

Com determina la Llei 25/2004, del 14 de desembre, de residus en el seu article 22.6 abans de la seva autorització administrativa, els projectes de construcció i explotació de centres de tractament, de valorització o d'eliminació de residus s'han de sotmetre al procediment d'avaluació d'impacte ambiental i informació pública durant un període de 60 dies a partir de la data de publicació al BOPA.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending