La neu es deixa veure a les cotes altes i emblanquina les estacions

En l’àmbit de la mobilitat, cal fer servir equipaments especials per travessar el port d’Envalira i en el tram final d’accés a Arcalís

Comentaris

La neu ha emblanquinat el Pas de la Casa.
La neu ha emblanquinat el Pas de la Casa. ANDORRA PICTURES

No ha estat pas una gran nevada, però el front que ha travessat el país entre la tarda de divendres i la matinada de dissabte ha deixat emblanquinada bona part de les cotes altes del país. Al Pas de la Casa i el Port d’Envalira s’han llevat, per fi, amb un paisatge més propi de finals de novembre. El punt negatiu és el fet que a alguns trams de la xarxa viària cal circular amb equipaments especials. Les grans beneficiades, lògicament, les estacions, que guanyen una petita base per treballar de cara a l’obertura de la temporada.

El gruix de precipitació va tenir lloc durant el vespre del divendres i es va allargar fins ben entrada la nit. Va afectar les cotes altes, tot i que finalment no ha acabat arribant tan baix com s’havia previst en un principi. Tot i això, pobles com el Pas de la Casa o El Tarter han despertat amb una fina capa de neu. De fet, els equips de manteniment de carreteres han hagut d’actuar.

En l’àmbit de la mobilitat, la neu ha provocat afectacions a la xarxa viària. Aquest matí encara són necessaris els equipaments especials per travessar el port d’Envalira i al tram final de la general 3, per accedir a Arcalís.

Justament, les estacions de neu són les beneficades. La precipitació caiguda ha començat a donar a les pistes un aspecte més propi dels pocs dies que falten per a l’inici de temporada. Així, també els permet tenir una base de neu natural per treballar els pròxims dies, aprofitant el descens de temperatura, amb els canons.

Pel que fa a la previsió, segons explica el servei meteorològic, durant aquesta jornada es mantindrà el cel ennuvolat a la part nord del país. No es descarten noves precipitacions, de caràcter feble, que poden deixar un centímetre a 2.000 metres i 2 a 2.500.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending