Més de mil descàrregues de l’app que ensenya a reciclar

El projecte, que es va iniciar a finals de març, busca conscienciar i educar d’una manera didàctica a la ciutadania

Reciclem Bé és l'aplicació que explica com fer correctament una recollida selectiva de residus

L’aplicació Reciclem Bé es va posar en marxa a finals de març com a part d’una campanya conjunta dels set comuns per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de fer una recollida selectiva de residus. Actualment s’han enregistrat 1.100 descàrregues, 470 d’iOS i 630 d’Android, xifra que indica el bon funcionament d’aquesta iniciativa i de la forma didàctica en què s’educa a les persones en aquesta matèria.

Tot i això, aquesta app no serveix únicament per difondre coneixements, sinó que també es recullen dubtes i preguntes sobre el reciclatge i la correcta distribució dels residus. Des del grup que gestiona l’aplicació, indiquen que el que genera major confusió són aquells elements fets de plàstic, així com els productes de cosmètica i perfums. “No tot el que és plàstic va al contenidor groc, perquè no és envàs, i això genera moltes interrogacions”. Però, també expliquen que la ciutadania té un bon coneixement sobre el reciclatge i “hi participa activament en la recollida selectiva de residus”.

Encara és aviat per saber-ne si, a les parròquies, s’ha observat una millora en el reciclatge, “no farem balanç fins a final d’any”, ja que s’han de tenir en compte molts paràmetres, “activitat turística i comercial, restriccions de mobilitat i tancaments d’alguns sectors o canvi d’hàbits, entre d’altres”. Però la gran quantitat de descàrregues, així com els nombrosos dubtes que fan arribar a l’equip, dóna a entendre que l’impacte serà, com a mínim, positiu.

L’aplicació és molt jove, i hi ha moltes millores i canvis que es poden anar donant al llarg del temps, però així i tot, la intenció és mantenir-la activa una vegada acabi la campanya a finals del 2021. “Volem seguir potenciant l’apartat dels ecoconsells, on encara hi ha molt marge per donar a conèixer i permetre aplicar accions i eines que permeten consumir menys”. En definitiva, la missió és traslladar a la ciutadania la recollida selectiva de residus, la reducció de la generació i reutilitzar allò que ja no cal.

Etiquetes: