Més de 800 escolars uneixen forces per un planeta més net

Els infants, de dotze centres educatius, han participat en el Cleaning Day, una iniciativa mundial que té l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat de no llançar brossa al medi natural

Comentaris

Infants participen en el Cleaning Day 2020

El 19 de setembre, és a dir, aquest dissabte, se celebra el World Cleaning Day, un moviment que abasta fins a 180 països els impulsors del qual volen un planeta més net. Com? Sortint a espais naturals i recollint la brossa que l’acció humana ha deixat on no tocava. I Andorra també s’uneix al moviment. Aquest matí, escolars de tot el país han sortit a buscar residus al medi natural.

En total, han estat fins a 837, de dotze centres escolars. S’han distribuït en grups de convivència, com pertoca per evitar ensurts amb el coronavirus, i han buscat espais naturals propers als seus respectius centres. L’objectiu és conscienciar els infants de la necessitat de tenir cura del medi ambient i, en particular, que no s’han d’abocar deixalles de forma incontrolada. De passada, s’entén que aquest missatge també arribarà a les seves famílies.

Malauradament, ha quedat evidenciat que cal encara fer molta tasca de conscienciació. Els nens que han pres part han trobat tot tipus de brossa. Des d’ampolles de plàstic a embolcalls de diferents productes alimentaris. També, paper o cartró i elements d’altres materials.  

La iniciativa ha comptat també amb la participació d’Andorra Telecom. La companyia ha aportat les samarretes i els guants pels infants i, de fet, el seu director general, igual que les ministres de Medi Ambient i Educació, Ester Vilarrubla, han volgut donar suport a un dels grups d’infants. Concretament, als escolars del Pas de la Casa.

A més dels alumnes de l’escola andorrana i francesa del Pas de la Casa, també han dut a terme accions de neteja a les seves parròquies els estudiants de Canillo al camí de Prats; l’EAMPE d’Encamp distribuïts a diversos punts de la parròquia; l’escola francesa d’Encamp als camins de Mojacar, la mola i al telecabina; l’escola francesa d’Ordino al Prat del costat de l’hotel Gaspà; l’escola francesa de Santa Coloma als camins propers a l’escola; el Col·legi Janer al voltant de l’escola i a les zones urbanes properes; el Lycée Compte de Foix al rec de l'obac d'Andorra la Vella i Centre de Formació Professional al camí del Coll de Jou, d’Auvinyà i d’Aixovall. Les escoles de l’EASE de Santa Coloma i el Col·legi Sant Ermengol han posposat l’activitat a causa de la situació meteorològica d’aquest divendres a la tarda.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending