La manca d’efectius i de convenis amb els comuns dificulta el control de les motos a la muntanya

(AMB VÍDEO) Els banders tenen un acord amb la corporació de Sant Julià de Lòria però en aquesta parròquia com a les altres sovint no queda clar en quins llocs es pot circular

Comentaris

Moto a Engolasters

La circulació de motos pels camins de muntanya és un tema polèmic, alimentat per la publicació de fotos i vídeos a les xarxes socials i per complicada convivència entre excursionistes i motoristes. Hi ha manca d'efectius per fer els controls, només un conveni entre els banders i un comú, el de Sant Julià i problemes per delimitar en quins llocs es pot circular i en quins no. La difusió d'un vídeo aquest cap de setmana ha tornat a atiar el conflicte.

A l'eterna polèmica per la circulació de motos pels camins de muntanya s'hi han afegit els darrers anys les bicicletes tot terreny (BTT) i els quads amb les queixes de senderistes o de practicants de curses de muntanya. El problema és que la xarxa de senders és molt àmplia, sovint de difícil accés i que no hi ha prou efectius per arribar a tot arreu. I quan hi arriben i es controla el conductor d'una moto, sovint és complicat sancionar-lo perquè els vehicles no porten matrícula i el pilot sovint va indocumentat.

Una de les parròquies amb més conflictes és la de Sant Julià de Lòria potser perquè també és l'escenari de diverses proves de trial com la del Campionat del Món i per la seva proximitat amb la comarca de l'Alt Urgell ja que està unida per diversos camins. El comú lauredià va signar un conveni amb el Cos de Banders per al control de l'accés rodat al medi natural. El motiu, segons el cònsol major, Josep Majoral són "mancances de personal" que els han portat a buscar una col·laboració "estreta" amb els banders per incidir molt especialment en aquells punts de la parròquia on s'estan donant actualment més problemàtiques. Així, n'ha detallat la Rabassa, el pic Negre i Claror com els indrets on s'estan registrant "més problemes" i va ser precisament allà per on es va començar a incidir.

L'objectiu és signar més convenis d'aquest tipus ja que estan contemplats a la Llei de conservació del medi natural en relació a la col·laboració entre les institucions.  El mateix text legal reconeix les competències dels comuns per controlar l'accés rodat al medi i la possibilitat que hi pugui haver una col·laboració dels banders per fer els controls.

Etiquetes

Comentaris (8)

Trending