Govern, FEDA i les distribuïdores treballaran per actualitzar el model retributiu

S’ha portat a terme una reunió entre tots els agents per tal de definir el nou sistema, actualitzar l’actual i revisar els mecanismes

Comentaris

La central de FEDA.
La central de FEDA. G. P.

Aquest dijous s’ha celebrat la primera reunió entre el Govern, FEDA i les distribuïdores d’electricitat per iniciar un treball conjunt de definició del model de retribució de les seves activitats per actualitzar l’actual. A la trobada han participat els directors de la parapública, de Mútua Elèctrica de Sant Julià, Nord Andorrà i Sercensa i la ministra de Medi Ambient, Silvia Calvó. Així, s’ha permès començar les tasques per fer una anàlisi del model actual, per revisar els mecanismes de retribució.

Aquest estudi és fruit de la necessitat de definir un nou model retributiu de les xarxes elèctriques. Així, es vol consolidar i accelerar les accions destinades a adaptar el país cap a la transició energètica de la forma més ràpida possible. L’objectiu i l’estratègia és garantir la qualitat del servei i un tracte just dels usuaris, integrant les accions necessàries per assolir els objectius de la Llei d’impuls de la transició energètica i el canvi climàtic.

D’aquesta manera, alguns canvis que ja són una realitat, com la integració de l’autoconsum d’energia elèctrica, la implantació de la mobilitat elèctrica i la descarbonització de l’economia, aniran en augment els propers anys, i el nou model permetrà adaptar-s’hi millor. Per això, el Govern ha volgut impulsar aquest projecte amb la participació de tots els actors del sector, per implicar-los i poder desplegar un model de xarxa sostenible i resilient.

Concretament, durant el treball s’analitzaran els costos que tenen les diferents entitats, les inversions que han de fer per mantenir la seva operativa i els mecanismes de retribució que siguin més convenients per garantir la qualitat del servei, sense que això impliqui afectar la competitivitat de les tarifes a la ciutadania.

Comentaris

Trending