El Govern fa una campanya de comunicació per acompanyar l’aprovació de la llei d’economia circular

L'objectiu serà incidir sobre un canvi d'hàbits entre els ciutadans, informar els sectors implicats sobre les novetats del text legislatiu i donar a conèixer la campanya d'ajuts als projectes

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la directora del departament, Sílvia Ferrer, explicant els detalls de la campanya de comunicació d'economia circular.
La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la directora del departament, Sílvia Ferrer, explicant els detalls de la campanya de comunicació d'economia circular.

L'executiu ja ha posat en marxa una campanya de comunicació amb la qual vol difondre la llei d'economia circular que, si no hi ha cap imprevist, s'hauria d'aprovar a l'estiu. Una iniciativa que incideix en el canvi d'hàbits entre els ciutadans, informar els sectors implicats sobre les novetats del text legislatiu i donar a conèixer la campanya d'ajuts als projectes.

Coincidint amb el Dia mundial del Medi Ambient, el Govern ha posat en marxa una campanya de comunicació amb la qual es vol acompanyar l’aprovació i posterior entrada en vigor de la llei d’economia circular. El pressupost de la campanya és d’uns 19.000 euros que, sumats a la difusió a mitjans, la faran ascendir a uns 34.000 euros amb l’objectiu d’incidir sobre un canvi d'hàbits entre els ciutadans, informar els sectors implicats sobre les novetats del text legislatiu i donar a conèixer la campanya d'ajuts als projectes.

La ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó.

Relacionat

El Govern podrà crear ajuts per fomentar l’economia circular dins del sector privat

L’executiu ha previst, com han detallat la ministra de Medi Ambient, Sílvia Calvó, i la cap del departament, Sílvia Ferrer, tres fases de comunicació. Una primera, la que s’ha iniciat aquesta setmana, amb la qual es vol fer reflexionar, informar i conscienciar sobre els conceptes d’economia circular a través de mitjans i xarxes socials. La segona, de cara al juliol i agost, se centrarà a avisar i informar els sectors implicats, com l'hostaleria, la construcció, els supermercats, entre altres, els principals canvis del text legislatiu, així com dels ajuts que prepara l’executiu per iniciatives d’economia circular i pels quals s’ha reservat una partida pressupostària de 150.000 euros. La darrera d’elles es desenvoluparà a partir de la tardor amb comunicació on es posarà èmfasi en informar sobre les accions concretes de la llei que pot fer la ciutadania i els sectors.

Precisament sobre aquest darrer punt, Calvó ha reconegut que la “ciutadania està sensibilitzada”, com s’ha demostrat amb la reducció del consum de plàstic o bosses d’un sol ús, però que “l’obligació de l’administració és informar-lo d’accions concretes que pot fer i acompanyar-lo en aquest canvi de model perquè probablement no és conscient de tot el ventall d’accions que pot fer”. En aquest sentit, entre els punts en què fan èmfasi hi ha, com ha detallat Ferrer, hi ha “Evitar el malbaratament alimentari, tendir cap a un consum responsable, introduir el concepte de reparar abans de llençar, estalviar l'aigua i reduir el consum de plàstic d'un sol ús. El concepte és pensar circular. Produir, usar i llençar ja no s'hi val”.

“L’obligació de l’administració és informar-lo d’accions concretes que pot fer i acompanyar-lo en aquest canvi de model perquè probablement no és conscient de tot el ventall d’accions que pot fer”

Per predicar en l’exemple han explicat que els opis “tindran una segona vida i seran fets a mà per una empresa local”, mentre que el marxandatge es confeccionarà amb material reciclat. D’altra banda, i de forma innovadora, també han incorporat en la campanya enquestes a peu de carrer per veure l’impacte que està tenint en la població.

Abocador del pic de Maià

D’altra banda, Calvó també ha confirmat que té prevista una reunió entre el cap de Govern, els comuns i els sectors de la construcció per buscar una solució a la problemàtica de l’abocador. En aquest sentit, la ministra ha reconegut que “ens falten molts elements tècnics per fer una valoració” sobre l’oferta del Comú d ‘Encamp d’oferir l'abocador del pic del Maià perquè esdevingui nacional. De fet, dins de la llei d’economia circular també es preveu una reducció dels residus que genera el sector de la construcció.

Etiquetes

Comentaris

Trending