Govern aprova un projecte de llei per permetre vendre les accions de Ctrasa a FEDA

El text contempla que la societat que s'encarrega del forn incinerador desenvolupi els seus serveis mitjançant un encàrrec definit per l'executiu per a la gestió de residus

Edifici del centre de tractament de residus.
Edifici del centre de tractament de residus. ARXIU

Govern impulsarà amb un projecte de Llei una modificació en el règim actual de concessió de Ctrasa amb l’objectiu de convertir l’entitat en un instrument de gestió directe de l'executiuAixí, el  text legislatiu autoritza que el Govern pugui vendre a FEDA les accions que té d’aquesta societat, i que sigui aquesta entitat la que gestioni Ctrasa i hi apliqui una estratègia per adaptar el centre de tractament de residus a les necessitats de la transició energètica.

El text preveu que Ctrasa passi a ser un instrument de gestió directa del Govern, i que desenvolupi els seus serveis mitjançant un encàrrec definit pel Govern per a la gestió de residus. A més, el projecte de Llei garanteix que la totalitat del seu capital  ha de ser públic.

Tal com ha explicat la ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Silvia Calvó, l’actualització del text permet donar compliment a les observacions fetes pel Tribunal de Comptes, que demanaven canviar el règim actual de la infraestructura perquè ha deixat de tenir sentit ja que actualment no hi ha inversió privada.

El nou pla d’acció permet poder incrementar la producció d’energia del centre de tractament de residus fins a un 30% més, així com també es preveu incrementar l’energia tèrmica per a la xarxa de calor.

Etiquetes

Comentaris

Trending