L’estiu ha estat el més càlid que s’ha enregistrat a Andorra

El mes d’agost ha estat el sisè en temperatures elevades des del 1992, i pel que fa a la pluviometria, s’han acumulat 153 mil·lilitres, quan la normal climàtica és de 80,2 mil·lilitres

Anomalia de l'estiu a l'estació del Roc de Sant Pere
Anomalia de l'estiu a l'estació del Roc de Sant Pere

L’Oficina de l’energia i del canvi climàtic ha fet difusió a través de les xarxes socials de les dades del mes d’agost, i també del conjunt de l’estiu. En aquest sentit, ha assenyalat que han estat, en global, els tres mesos més càlids que s’han enregistrat. Pel que fa a l’agost, ha estat el sisè amb temperatures més elevades des del 1992, i pel que fa a la pluviometria, s’han acumulat 153 mil·lilitres, quan la normal climàtica és de 80,2 mil·lilitres.

El conjunt de l’estiu, sumant juny, juliol i agost, ha estat el més càlid que s’ha enregistrat. A l’estació del Roc de Sant Pere l’anomalia de temperatura ha sigut de 3,9ºC, superant els precedents del 2003, el 1994, el 2017 i el 2019. Amb una perspectiva més àmplia, ha explicat Acció Climàtica, a través dels registres de l’estació meteorològica situada a la central hidroelèctrica de FEDA es pot observar com l’evolució de la temperatura mitjana dels estius és clarament a l’alça.

D’altra banda, el mes d’agost ha estat el sisè més càlid des del 1992 a l’estació del Roc de Sant Pere. La temperatura mitjana ha estat de 21,4ºC, mentre que la mitjana climàtica és de 18,9ºC. A nivell de pluviometria, ha estat un mes molt plujós a tot el país. En aquesta estació, ha estat el segon agost més plujós des de l’inici dels registres. S’han acumulat 153 mil·lilitres, quan la normal climàtica és de 80,2 mil·lilitres.

 

 

Etiquetes

Comentaris

Trending