Espot participa a una cimera on es fa una crida a declarar l'estat d'emergència climàtica

Des de l'Acord de París, s'acceleren les conseqüències de l'canvi climàtic, i les mesures per a limitar a 1,5 graus l'augment de la temperatura semblen insuficients

El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció.
El cap de Govern Xavier Espot durant la seva intervenció. Altaveu

El cap de Govern, Xavier Espot  ha explicat el projecte per a “la creació d’un fons verd destinat a finançar el transport públic, la rehabilitació del parc immobiliari o la utilització de les energies renovables, entre altres”. Ha instat als països a coordinar els esforços en la lluita contra el canvi climàtic. Espot ha participat de manera telemàtica aquest dissabte a la Cimera sobre l’Ambició Climàtica 2020. 

Espot ha exposat els plans d''Andorra per “reduir les emissions de gas hivernacle d’aquí al 2030 i aconseguir la neutralitat carboni al 2050”. L'acte s'ha iniciat amb una intervenció del secretari general de les Nacions Unides, António Guterres. Durant la cimera, els líders polítics dels països representants expressaran els compromisos dels seus estats sota aquest acord, i que també inclou la participació d’altres actors no estatals, com ara la societat civil, grups de negocis o els joves.

Guterres, ha fet una crida a que el món sencer declari l'"estat d'emergència climàtica. "Pot algú encara negar que fem davant d'una emergència dramàtica? Per aquesta raó demano als líders mundials que declarin l'estat d'emergència climàtica en els seus països fins que assoleixin la neutralitat en carboni", ha dit Guterres durant el seu missatge d'obertura de la cimera. Des del Acord de París, s'acceleren les conseqüències de l'canvi climàtic, i les mesures per a limitar a 1,5 graus l'augment de la temperatura semblen insuficients.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending