Ensurt a Ransol per ‘l’atac’ d’una vaca a una excursionista

L’animal, que transitava com l’agredida per la carretera que porta de la Coma cap a Entor, anava acompanyada del seu vedell

https://www.youtube.com/embed/Ucz6cZWurkQ

Veïns de Ransol i ciutadans que havien anat a donar un tomb per la carretera de la Coma de Ransol en direcció a Entor han hagut d’auxiliar aquest migdia una altra excursionista que ha estat d’allò més masegada per una vaca que formava part d’un ramat que transitava per la mateixa via. En un moment donat, i sense que se sàpiga ben bé el motiu, l’animal boví ha envestit la dona, que anava acompanyada, i l’ha llançat contra el marge de la carretera, mirant d’atacar-la després amb les banyes.

Sortosament, l’atac de banyes, real, no metafòric, no s’ha arribat a produir perquè en tal cas hauria pogut provocar un mal major a la dona. L’actuació d’altres persones que passaven per la zona, algunes d’elles amb vehicles que han aturat de seguida, ha estat fonamental per poder espantar la vaca i fer-la desistir de les seves intencions. Però testimonis presencials de la situació han assegurat que l’ensurt ha estat més que notable i els moments de fresa i temor, també.

PHOTO 2020 06 13 19 08 40
Marge contra el qual la vaca ha llançat la dona masegada.

La dona hauria resultat fortament colpejada encara que, d’entrada, no presentava lesions importants tot i que sí que hauria sagnat una mica. No està clar què hauria portat la vaca a reaccionar de la manera que ho ha fet, encara que també cal ressaltar que estava acompanyada del seu vedell (a banda d’altres integrants del ramat boví) i ja se sap que aquest tipus d’animals són molt protectors.

El ramat no anava menat per cap pastor. De fet, pasturen amb total llibertat i van d’un prat a l’altre sense que els terrenys estiguin delimitats per filferros electrificats, amb la qual cosa els animals passen lliurement per la carretera deixant el rastre de la seva presència per allí on passen. La persona colpejada no descartava interposar una denúncia -fins i tot s’ha procedit a fotografiar la xapa identificadora que l’animal du clavada a l’orella- tot i que les diferents fonts consultades en cap cas han pogut confirmar que s’hagi fet el pas.

Etiquetes

Comentaris (21)

Trending