Un dron per anticipar el risc d’incendi forestal

Andorra Recerca + Innovació està fent un estudi per valorar la possibilitat d’utilitzar aquesta tecnologia a les muntanyes del país

El dron que podria utilitzar se per a prevenir incendis
El dron que podria utilitzar se per a prevenir incendis

L’estiu és època crítica per als incendis forestals, i més, amb les temperatures a les quals s’ha arribat les últimes setmanes. Per aquest motiu, s’està portant a terme un estudi de Recerca Aplicada, per poder utilitzar, en el futur, un dron que anticipi el risc i millorar així la prevenció de foc a la muntanya.

L’estudi s’està portant a terme conjuntament amb l’empresa aeroespacial Airtech Space. La idea, que estan treballant els andorrans amb els desenvolupadors tecnològics, és establir un sistema d’alerta anticipada del risc d’incendi forestal. Tal com indica Andorra Recerca +  Innovació en una piulada, aquest dron treballa amb el tractament d’imatges amb càmera multiespectral. D’aquesta manera, comparant resultats amb mostres de camp, es pot fer un seguiment exhaustiu de “l’evolució dels combustibles forestals morts”.

Tot i això, es tracta d’un projecte que encara està en desenvolupament i que encara no ha comportat cap acció concreta, sinó que s’està estudiant la seva aplicació i viabilitat. L’empresa Airtech Space, entitat privada del sector espacial, està especialitzada en la monitorització de la Terra amb els seus propis satèl·lits.

 

Etiquetes

Comentaris

Trending