Concòrdia demana al Govern si disposa d’un pla de prevenció dels efectes de les onades de calor

Els consellers generals, Maria Àngels Aché i Pol Bartolomé, volen saber l’opinió de l’executiu sobre els refugis climàtics davant dels episodis de temperatures extremes

Maria Àngels Aché, Pol Bartolomé i Núria Sagués
Maria Àngels Aché, Pol Bartolomé i Núria Sagués Concòrdia

Els consellers generals del grup parlamentari de Concòrdia, Maria Àngels Aché i Pol Bartolomé han entrat a Sindicatura una pregunta escrita demanant al Govern si disposa d’un pla específic i relatiu a la prevenció dels efectes de les onades de calor per la salut dels ciutadans. També volen saber l’opinió sobre els refugis climàtics.

Concòrdia vol que l’executiu contesti si per evitar efectes negatius sobre la salut de les persones disposa d’un pla de prevenció davant de les calorades com les que hem tingut, especialment, fa una setmana. Tant Aché com Bartolomé volen saber si aquest pla està coordinat amb els comuns. També demanen si es disposa d’espais públics en les diferents parròquies que puguin esdevenir refugis climàtics, entenent aquests com espais interiors o exteriors que proporcionen confort tèrmic a la població en un context d’altes temperatures (o d’extrem fred a l’hivern).

Els parlamentaris han sol·licitat si existeixen mesures aplicables a les empreses o a les administracions públiques adreçades a reduir o compactar l’horari de la jornada laboral dels professionals que desenvolupen la seva activitat a l’exterior i que pateixen especialment les temperatures extremes.

Cal tenir en compte que el Consell General va adoptar l’any 2020 l’Acord de reconeixement de crisi climàtica i la declaració de l’estat d’emergència climàtica i ecològica.

Comentaris (7)

Trending