El comú de la Massana considera que no hi haurà “cap problema” amb l’impacte ambiental de l’heliport

L’estudi avalat per Medi Ambient està en exposició pública des de dimecres i durant quinze dies hàbils, amb la qual cosa el termini s’allargarà fins a mitjan segona setmana d’agost

Una imatge simulada de com hauria de quedar l'heliport.
Una imatge simulada de com hauria de quedar l'heliport.

El comú de la Massana considera que “a priori no hi haurà cap problema” amb l’estudi d’impacte ambiental de l’heliport nacional que està projectat al pla de la Caubella, a Pal. La corporació liderada per Olga Molné està a l’expectativa de la fase d’exposició pública de l’estudi encarregat per l’empresa concessionària de la infraestructura i que després d’algunes apreciacions ja ha rebut el vist-i-plau del ministeri de Medi Ambient.

Justament, si el comú pensa que no hi hauran d’haver grans objeccions és pel fet que “el ministeri ha analitzat ja el projecte, que és d’interès nacional”, tal i com han recordat fonts comunals massanenques. L’estudi avalat per Medi Ambient està en exposició pública des de dimecres i durant quinze dies hàbils, amb la qual cosa el termini s’allargarà fins a mitjan segona setmana d’agost.

Una simulació de com hauria de quedar l'heliport.

Relacionat

La construcció de l’heliport obligarà a desbrossar un espai equivalent a 3,5 camps de futbol

Hores d’ara, doncs, “l’únic que es pot dir des del comú és que s'estan seguint les fases administratives corresponents” i, en conseqüència, després de rebre l’estudi el beneplàcit de Medi Ambient, l’únic que s’ha fet és passar-lo a la corporació parroquial per a la seva exposició pública. “Un cop passat el termini de quinze dies, si no hi ha al·legacions, els informes preliminars de Medi Ambient es consideraran favorables de manera definitiva”.

Entre altres coses, l’estudi d’impacte exposa que per dur a terme el projecte de l’heliport nacional caldrà desbrossar i talar els arbres i matollars que hi ha en un espai de 25.500 metres quadrats que, d’una manera o altra, seran sobre els quals s’intervindrà. Caldrà també remoure més de 75.000 metres cúbics de terres. La tala està previst que duri dos mesos una vegada s’iniciï. En conjunt, tota l’actuació urbanística hauria d’allargar-se entre dinou i vint mesos.

Comentaris (19)

Trending