Caçadors i ramaders del Principat, en alerta davant la presència de l’ós a l’Arieja

Agents forestals i policials es van haver d’enfrontar aquesta setmana a un grup de quatre plantígrads que pretenien atacar un ramat de 800 ovelles al coll d’Escots, a tocar la població d’Ustou

Una imatge del coll d'Escots, on s'haurien vist els óssos.
Una imatge del coll d'Escots, on s'haurien vist els óssos. ARXIU

Malgrat que en raríssimes i comptades ocasions s’ha vist un ós en llibertat en territori andorrà, caçadors i ramaders del Principat estan en alerta davant les darreres informacions d’un atac avortat que un grup de quatre plantígrads haurien protagonitzats contra un ramat d’ovelles aquesta setmana a l’Arieja. Agents forestals i policials van haver-se d’enfrontar, disparant fins i tot trets per fer marxar els animals, amb els ossos que amenaçaven un ramat d’uns 800 caps de bestiar.

L’escena s’hauria viscut, segons la premsa francesa, a la zona del coll d’Escots, a tocar de la població d’Ustou, l’alcalde de la qual ha decidit prohibir l’accés ciutadà a la muntanya mentre no es pugui tenir més aclarida la situació. La presència dels ossos s’hauria detectat dimecres a la nit per la pastora que conduïa l’esmentat ramat. Els experts en animalística estarien analitzant el perquè del comportament dels plantígrads.

Ustou està per carretera a un parell d’hores i mitja d’Andorra. A no gaire més de 150 quilòmetres. Per a un ós, aquestes distàncies són xavalla, entre altres coses perquè en línia recta tot just són uns 60 quilòmetres. En poca estona l’animal es podria plantar al Principat. En principi no hauria de ser el cas, però tampoc no es descarta. Més enllà del neguit o interès dels caçadors o els propietaris d’explotacions ramaders, no consta que hi hagi cap actuació especial dels banders, malgrat que hi hagi sembla una observança de qualsevol possible comportament anòmal.

Etiquetes

Comentaris

Trending